Pikantní kuřátko pečené na grilu

Pikantní kuřátko pečené na grilu
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kuře (nebo kuřecí čtvrtky či řízky)

Marináda:

  • 1 dl oleje
  • 1,5 dl bílého vína
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce worcesteru
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 cibule najemno nakrájená
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • po půl lžičce tymiánu
  • rozmarýnu a oregana (nebo 2 lžičky provensálského koření)
  • sůl

Postup receptu

  1. Kuře rozdělíme na čtvrtky, omyjeme, osušíme a vložíme do připravené marinády, kde je necháme nejméně 6 hodin proležet
  2. Marinádu připravíme smícháním všech surovin
  3. Osušené porce kuřete grilujeme ze všech stran a během grilování je potíráme marinádou
  4. Solíme až nakonec

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X