Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1/2 kg mletého masa
- 1 nadrobno nasekaná cibule
- 1 lžička koření Gyros
- trochu citronové šťávy.
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 2 vejce
- strouhanka a trochu mléka.
Hořčicová omáčka
- 4 lžíce ostré hořčice
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1/2 lžičky chilli
- 1 kelímek kysané smetany
- 1 lžíce octa (i méně)
- sůl.
Postup receptu
- Maso smícháme s vejci a nadrobno nasekanou cibulí
- přidáme strouhanku zvlhčenou mlékem, podle chuti okořeníme a zakápneme citronovou šťávou
- Z propracované masové hmoty tvoříme malé karbanátky, které vložíme pod gril a grilujeme je z obou stran
- Příprava studené omáčky: Hořčici a koření důkladně promícháme, nakonec zamícháme kysanou smetanu
- Příloha: hranolky, zeleninová obloha, studená hořčicová omáčka
Já je zkusila namačkat na klasické dřevěné špejle a grilovala už teď máme zimní zahradu a je to něco špicového chuťově dík za tip, všichni jen slintali:)
karbanatky byly vytecne. jenom se mi nechtelo delat s horcicovou omackou, tak jsem servirovala s kupovanou helmanskou horcicovou k masu a bylinkovou k masu, super
vyzkoušela jsem recept na novém rakletovém grilu a bylo to opravdu výborné. gril jsme vyhráli v soutěži s hellmannsem – stačí koupit majolku nebo tatarku a poslat sms – ještě to běží, tak to můžete taky zkusit.