Recepty: Grilování

Grilování Grilování je pro většinu z nás už běžnou záležitostí, je však ze zdravotního hlediska nezdravé. Ale kdo by alespoň párkrát do roka nezhřešil tak voňavým a lahodným pokrmem, jako jsou například grilovaná křidélka? Grilovat se dají téměř veškeré druhy masa, zeleniny a méně používanou surovinou na gril jsou také některé druhy ovoce (např. jablko). Se stále větší oblibou jsou na grilu připravovány také různé klobásy, které jsou hotové za pár minut. Za nejvhodnější z mas je pokládáno maso kuřecí, ať už zmiňovaná křidélka, prsíčka a nebo stehýnka. Další delikatesou může být dobře připravená ryba (například pstruh), hamburgery z mletého masa a vepřové kotlety. Čím je maso tučnější, tím je pro grilování méně vhodné. Při pečení odkapává tuk, uhlí se pak rozhoří a tím vznikají škodlivé látky. Ze zelenin se často využívá paprika, rajče nebo také okurka. Velice chutná je předvařená a poté grilovaná kukuřice. Veškeré maso (kromě klobás a párečků) několik hodin před samotným grilováním uložíme do marinády, aby se nevysušilo a získalo báječnou chuť. Jako doplňkem jsou různé dipy nebo zeleninové saláty.







Položek: 118, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 123456Další strana Poslední strana



Články z kategorie Grilování:
  • Grilované mleté maso
    Grilované mleté maso Grilovat se dá ledacos a jednou z možností je i mleté maso, které má při grilování několik výhod. Je poměrně brzy hotové, lze jej různě tvarovat a přitom ještě ..
  • Grilujeme uzeninu
    Grilujeme uzeninu Grilovat můžeme téměř cokoliv, ale nejčastěji to bývá různě upravené maso. Grilované maso je sice pochoutka, ale přece jenom vyžaduje určitou přípravu a delší d..
  • Grilování narychlo
    Grilování narychlo Na oblíbené venkovní grilování se většinou dokážeme dost dobře připravit. Nakoupíme vhodné maso, naporcujeme je, předem okořeníme nebo přímo naložíme do marinád..


Nové příspěvky