Recepty: Grilování

Grilování Grilování je pro většinu z nás už běžnou záležitostí, je však ze zdravotního hlediska nezdravé. Ale kdo by alespoň párkrát do roka nezhřešil tak voňavým a lahodným pokrmem, jako jsou například grilovaná křidélka? Grilovat se dají téměř veškeré druhy masa, zeleniny a méně používanou surovinou na gril jsou také některé druhy ovoce (např. jablko). Se stále větší oblibou jsou na grilu připravovány také různé klobásy, které jsou hotové za pár minut. Za nejvhodnější z mas je pokládáno maso kuřecí, ať už zmiňovaná křidélka, prsíčka a nebo stehýnka. Další delikatesou může být dobře připravená ryba (například pstruh), hamburgery z mletého masa a vepřové kotlety. Čím je maso tučnější, tím je pro grilování méně vhodné. Při pečení odkapává tuk, uhlí se pak rozhoří a tím vznikají škodlivé látky. Ze zelenin se často využívá paprika, rajče nebo také okurka. Velice chutná je předvařená a poté grilovaná kukuřice. Veškeré maso (kromě klobás a párečků) několik hodin před samotným grilováním uložíme do marinády, aby se nevysušilo a získalo báječnou chuť. Jako doplňkem jsou různé dipy nebo zeleninové saláty.







Položek: 118, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 123456Další strana Poslední strana



Články z kategorie Grilování:
  • Venkovní grilování - příprava
    Venkovní grilování - příprava Od jara do podzimu je celá řada dní, kdy počasí přímo vybízí k příjemnému společnému posezení na zahradě. Pohoda a dobrá nálada ve společnosti se podpoří mimo j..
  • Grilujeme vepřové maso
    Grilujeme vepřové maso Grilovat se dají různé druhy masa. Drůbeží maso je křehké a za relativně krátkou dobu připravené k podávání, hovězí maso je šťavnaté a s výraznou chutí, ale je ..
  • Grilované roštěnky
    Grilované roštěnky Grilovat se dají různé druhy masa. Přitom se každé z nich před grilováním může trochu jinak okořenit, případně jinak upravit. Po grilovaných kuřatech, grilovaný..


Nové příspěvky