Hlíva ústřičná nadivoko

Hlíva ústřičná nadivoko
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg hlívy
  • 2 střední cibule
  • 2 mrkve
  • půlka středního celeru
  • 1 petržel
  • kousek másla
  • 1 bobkový list
  • po 5 kuličkách nového koření a celého pepře
  • tymián
  • sůl
  • pepř
  • lžíce octa
  • lžíce hladké mouky
  • 1/2 l vývaru ( i z masoxu nebo bujónu).

Postup receptu

  1. Na másle osmahneme nakrájenou zeleninu, přidáme hlívu nakrájenou na proužky, okořeníme, podlijeme a dusíme doměkka
  2. Potom vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem, podle potřeby ještě zředíme vodou, provaříme, dochutíme octem a případně i cukrem
  3. Příloha: houskový knedlík
Komentáře
  1. aha, takže vlastně houdová svíčková. já bych ale tu hlívu podusila zvlášt . zeleninu bych nejdřív rozmixovala , omáčku trochu zahustila a teprve potom přidala houby.pokrm muže být vynikající.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X