Houbová omáčka

Houbová omáčka
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • Základní omáčka
  • 150 ? 200 g hub nebo 100 g sušených hub jaké to záleží na vaší chuti
  • 30 g cibule
  • 10 g másla
  • 1 lžička kmínu
  • petržel.

Postup receptu

  1. Čerstvé houby opereme, dobře očistíme, nakrájíme na drobné kousky
  2. Na másle zpěníme cibulku, přidáme houby, kmín a dusíme do měkka
  3. Měkké houby přidáme do omáčky a ještě povaříme
  4. Do hotové omáčky přidáme usekanou čerstvou petrželku
  5. Jak udělat základní omáčku: 30 g mouky, 30 g tuku, 0,5 vody nebo vývaru z kostí, sůl
  6. Mouku dáme na rozpuštěný tuk a opražíme ji do světle růžova
  7. Postupně ji rozvaříme, až je hladká, osolíme ji a vaříme 20 minut
Komentáře
  1. Když přes rok nemám houby čerstvé, dělám ji se zavařenými houbami a je také dobrá

  2. A nebo také se osmahlými žampiony je to dobrotka, možná lepší než se zavařenými, ty pouští takový ten sliz.

  3. S těma žampecema je to delikátní dámy.Hodně kmínku a taky jsme dost solila ať to neni jalové.

  4. Jejda houbová omáčka tu máme rádi, ale počkáme si na praváčky až budou, zatím jsem to zkusila se žampiony aje dobrá, ale neni to ono.

  5. Já z hub dělám hlavně gulášek a nebo polívku a ot je pak otázka hodin než to zmizý:)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X