Tisk receptu

Houbová omáčka

Recept přidán 10.05.2008


Ingredience
Základní omáčka, 150 – 200 g hub nebo 100 g sušených hub jaké to záleží na vaší chuti, 30 g cibule, 10 g másla, 1 lžička kmínu, petržel.

Příprava receptu

Čerstvé houby opereme, dobře očistíme, nakrájíme na drobné kousky. Na másle zpěníme cibulku, přidáme houby, kmín a dusíme do měkka. Měkké houby přidáme do omáčky a ještě povaříme. Do hotové omáčky přidáme usekanou čerstvou petrželku.Jak udělat základní omáčku: 30 g mouky, 30 g tuku, 0,5 vody nebo vývaru z kostí, sůl. Mouku dáme na rozpuštěný tuk a opražíme ji do světle růžova. Postupně ji rozvaříme, až je hladká, osolíme ji a vaříme 20 minut.



Hodnocení receptu
  Nicmoc Průměrný Dobrý Velmi dobrý Výborný

Množství pro:    4 osob(y)
Doba přípravy:  60 minut
Obtížnost:         těžké těžké


Poslat recept mailem
Kategorie receptu: Omáčky




K receptu doporučujeme

Uživatelské fotografie receptu

Přidat vlastní fotografii receptuPovedl se Vám tento recept? Vyfoťte ho a přidejte Vaší vlastní fotografii!
Houbová omáčka
Houbová omáčka od Ota Zvětšit obrázek
Houbová omáčka
Houbová omáčka od Ota Zvětšit obrázek

Přidat vlastní fotografii receptu

Příspěvky k receptu: Houbová omáčka

Vložit nový příspěvek
zavařené houby Autor: Jarka, vloženo 06.08.2008
OdpovědětKdyž přes rok nemám houby čerstvé, dělám ji se zavařenými houbami a je také dobrá
Re: zavařené houby Autor: Pavel, vloženo 26.02.2009
OdpovědětA nebo také se osmahlými žampiony je to dobrotka, možná lepší než se zavařenými, ty pouští takový ten sliz.
Re: Re: zavařené houby Autor: , vloženo 20.04.2009
OdpovědětS těma žampecema je to delikátní dámy.Hodně kmínku a taky jsme dost solila ať to neni jalové.
Re: Re: Re: zavařené houby Autor: Karolína, vloženo 25.05.2009
OdpovědětJéé mňam a k tomu rýži to musí být bašta, uplně se mě zbýhají sliny dámy:)
Re: Re: Re: Re: zavařené houby Autor: , vloženo 08.06.2009
OdpovědětJejda houbová omáčka tu máme rádi, ale počkáme si na praváčky až budou, zatím jsem to zkusila se žampiony aje dobrá, ale neni to ono.
Re: Re: Re: Re: Re: zavařené houby Autor: , vloženo 08.07.2009
Odpovědětna zjemenění tam dávám trošku kysané smetany a je to delikatesa.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: zavařené houby Autor: , vloženo 23.07.2009
OdpovědětJá z hub dělám hlavně gulášek a nebo polívku a ot je pak otázka hodin než to zmizý:)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: zavařené houby Autor: káťa, vloženo 12.08.2009
OdpovědětHlavně to ještě zakápnu smetánkou je to mnohem jemnější
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: zavařené houby Autor: Laura, vloženo 06.10.2009
OdpovědětJá zase zjemňuji másličkem a preferuji suché houbičky
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: zavařené houby Autor: Alenka, vloženo 02.11.2009
OdpovědětSe sušenýma je to mnohem lepší ta chuť a neni tam ten sliz odporný.
Vložit nový příspěvek




Nové příspěvky