Sváteční houbový kuba podle staročeského receptu

Sváteční houbový kuba podle staročeského receptu
Doba přípravy: 110 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 3 dkg sušených hub
  • 25 dkg krup
  • 2–3 stroužky česneku
  • 3 lžičky majoránky
  • 4 lžíce sádla
  • 3 lžíce strouhanky
  • sůl
  • pepř

Postup receptu

  1. Houby namočíme do studené vody nebo mléka a necháme odležet alespoň 1 hodinu
  2. Houby scedíme a uvaříme, vyndáme a necháme okapat
  3. Kroupy propláchneme a uvaříme v osolené vodě doměkka
  4. Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou
  5. Kroupy smícháme s houbami, přidáme prolisovaný česnek, majoránku, zbytek sádla, osolíme, opepříme a vložíme do připraveného pekáčku
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut
Komentáře
  1. Nebojte se té majoránky v Kubovi tam musí být hodně té majorányk a česneku tak 6 stroužků:))jako jídlo je to hrozně dobré, děláme ho i v průběhu roku ne jen na vínoce dobrou chuť.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X