Lahodná nákyp dělaný z hub a vajec

Lahodná nákyp dělaný z hub a vajec
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg čerstvých hub
  • 6 starších housek
  • trochu mléka
  • máslo na vymazání
  • 5 vajec
  • pažitka nebo zelená petrželka
  • mletý pepř
  • sůl
  • můžeme přidat šunku nebo maso

Postup receptu

  1. Očištěné a pokrájené houby trochu podusíme do poloměkka
  2. Pak je smícháme s nakrájenými a mlékem zvlhčenými houskami, přidáme sůl, mletý pepř, sekanou pažitku nebo petrželku, spojíme žloutky z 5 vajec a dobře promícháme
  3. Nakonec vmícháme tuhý sníh z 5 bílků ušlehaný se špetkou soli
  4. Vložíme do tukem vymazaného pekáčku nebo zapékací misky a pečeme asi 50 minut
  5. Podáváme krájené na čtverce
  6. Příloha: bramborová kaše, zeleninový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X