Recepty: Houby

Houby Pokrmy z hub jsou v čechách tradiční a na rozdíl od většiny ostatních zemí oblíbené. Houby jsou zdrojem bílkovin, nerostných solí a vitaminu B. Díky velkému množství nestravitelné buničiny tělo jen obtížně tyto látky využije. Proto k houbám přidáváme výživně hodnotnější potraviny jako vejce, brambory či smetanu nebo houby do pokrmu přidáváme pouze k ochucení a pozměnění chuti. Houby zpracováváme vždy čerstvé nebo zavařené a tepelná úprava by měla být vždy dostatečná, tzn. alespoň 15-20min. Samozřejmě záleží na formě přípravy a velikosti kousků hub.







Položek: 88, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 12345Další strana Poslední strana



Články z kategorie Houby:
  • Zapékané houby
    Zapékané houby Z houbařského úlovku, který si z lesa přineseme, se nemusí vždy udělat jen tradiční houbová smaženice s vejci, která ne každému chutná a která je bohužel poměrn..
  • Houby trochu jinak
    Houby trochu jinak Z houbových jídel se nejčastěji připravují polévky nebo omáčky. Dále se poměrně často houby smaží jako řízky či karbanátky nebo se zapékají s dalšími surovinami..
  • Sbíráme klouzky
    Sbíráme klouzky Název klouzek, spolu s dalším přízviskem označujícím konkrétní druh klouzku, je české pojmenování jedlé houby. Ten, kdo klouzky zná a sbírá, tak určitě potvrdí,..


Nové příspěvky