Recepty: Houby

Houby Pokrmy z hub jsou v čechách tradiční a na rozdíl od většiny ostatních zemí oblíbené. Houby jsou zdrojem bílkovin, nerostných solí a vitaminu B. Díky velkému množství nestravitelné buničiny tělo jen obtížně tyto látky využije. Proto k houbám přidáváme výživně hodnotnější potraviny jako vejce, brambory či smetanu nebo houby do pokrmu přidáváme pouze k ochucení a pozměnění chuti. Houby zpracováváme vždy čerstvé nebo zavařené a tepelná úprava by měla být vždy dostatečná, tzn. alespoň 15-20min. Samozřejmě záleží na formě přípravy a velikosti kousků hub.







Položek: 88, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 12345Další strana Poslední strana



Články z kategorie Houby:
  • Konzervace hub
    Konzervace hub Hub je stále dost. Naše radost z jejich množství se ale může obrátit ve starost, co s houbami, které nestačíme zpracovat do vařených jídel. Řešením je konzervac..
  • Houby trochu jinak
    Houby trochu jinak Z houbových jídel se nejčastěji připravují polévky nebo omáčky. Dále se poměrně často houby smaží jako řízky či karbanátky nebo se zapékají s dalšími surovinami..
  • Houby s omáčkou
    Houby s omáčkou Kromě houbové smaženice a hub smažených jsou houby vynikající i s omáčkami. Dají se samozřejmě přidat do různých masových omáček, nejlepší jsou v roštěné nebo s..


Nové příspěvky
  • Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny.
    Děkuji za super trik. určitě ho časem vyzkouším. Marek z https://www.rawmarket.cz
  • Hamburgery
    Dobrý den, hamburgery musejí být dobře ugrilovány. Odpověď naleznete zde:...
  • Hmmmm...
    Jak dlouho a na kolik stupňů to mam péct? ?? O tom tu není nic napsáno. .. mam elektrickou...
  • Medový dip
    2cibule osmžit do zlatova na oleji,přidej lžíci másla.Do vychladlé směsi přidáme 1lžíci plnotučné...
  • Re: Pečené kuře a la kachna
    ad Dana Lejdarová: vidíte, a na Moravě se zase neříká "kachní", ale jen "kačení" :-) neboli to,...