Recepty: Houby

Houby Pokrmy z hub jsou v čechách tradiční a na rozdíl od většiny ostatních zemí oblíbené. Houby jsou zdrojem bílkovin, nerostných solí a vitaminu B. Díky velkému množství nestravitelné buničiny tělo jen obtížně tyto látky využije. Proto k houbám přidáváme výživně hodnotnější potraviny jako vejce, brambory či smetanu nebo houby do pokrmu přidáváme pouze k ochucení a pozměnění chuti. Houby zpracováváme vždy čerstvé nebo zavařené a tepelná úprava by měla být vždy dostatečná, tzn. alespoň 15-20min. Samozřejmě záleží na formě přípravy a velikosti kousků hub.







Položek: 88, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 12345Další strana Poslední strana



Články z kategorie Houby:
  • Houbové polévky
    Houbové polévky Jakmile nastane sezóna hub, je třeba zavzpomínat na osvědčené recepty z hub nebo si včas připravit na vyzkoušení recepty nové. Z hub se dá uvařit ledacos, kromě..
  • Houbové karbanátky
    Houbové karbanátky Z hub, které se nám podařilo v lese nasbírat, jsme si už udělali smaženici. Teď by měla být na řadě jídla trochu jiná. Jedním z nich jsou karbanátky, kterým pod..
  • Houbová smaženice
    Houbová smaženice Jakmile začne počasí přát houbám, jistě mnozí z nás zamíří do lesa, podávat se, co se dá najít. S košíkem částečně nebo zcela plným hub pak přemýšlíme, co z nic..


Nové příspěvky
  • 2 dávky nestačily
    Jo. Těsto se lepí na ruce jako živé, ale výsledek je bomba. Dělal jsem na večeři (radši z dvou...
  • Grilování
    Dobrý den, na grilu mám nejraději kuřecí maso. Vřele doporučuji tento recept...
  • Re: Vám chutná Hellmans?
    Ne, Hellmans nám doma naprosto nechutná, ale lidi ji tu v Čechách kupují, tak nevím. My máme rádi...
  • Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny.
    Děkuji za super trik. určitě ho časem vyzkouším. Marek z https://www.rawmarket.cz
  • Hamburgery
    Dobrý den, hamburgery musejí být dobře ugrilovány. Odpověď naleznete zde:...