Výborný domácí houskový knedlíček

Výborný domácí houskový knedlíček
Doba přípravy: 85 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1/2 kg hrubé mouky
  • rovná kávová lžička soli
  • 2 žloutky
  • 4 dl mléka
  • 200 g žemlí

Postup receptu

  1. Do mísy dáme mouku, v mléce rozkvedláme žloutky a rozpustíme sůl a zaděláme hodně vláčné těsto, které zpracováváme tak dlouho, až je těsto lesklé a dělá puchýře, které praskají
  2. Potom těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme odpočinout
  3. Odpočívá-li aspoň jednu hodinu, je chutnější! Používáme-li na zkypření kypřící prášek, promícháme ho s trochou mouky a vpracujeme do odpočnutého těsta
  4. Před zavařením přimícháme kostičky nakrájené, popřípadě osmažené žemle
  5. Vaříme zhruba 25 minut
Komentáře
  1. určitě houskové knedle už dělám léta letoucí, takže mluvím z vlastní zkušenosti:)je tma málo rohlíků!Tak dvakrát tolik na tu várku.

  2. Nevím, ale já jednak dělám nejvíc drožďové knedlíky. Pokud někdy dělám s kypřícím práškem, tak do těsta ten prášek sypu hned na začátku. Ono totiž vmíchat nějaké další suroviny do těsta /vyjma housk/ je téměř nemožné… Práškové knedlíky mají mít trošku řidší těsto než drožďové a stačí je nechat odpočinout před vařením jen asi 5 minut.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X