Doba přípravy: 85 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1/2 kg hrubé mouky
- rovná kávová lžička soli
- 2 žloutky
- 4 dl mléka
- 200 g žemlí
Postup receptu
- Do mísy dáme mouku, v mléce rozkvedláme žloutky a rozpustíme sůl a zaděláme hodně vláčné těsto, které zpracováváme tak dlouho, až je těsto lesklé a dělá puchýře, které praskají
- Potom těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme odpočinout
- Odpočívá-li aspoň jednu hodinu, je chutnější! Používáme-li na zkypření kypřící prášek, promícháme ho s trochou mouky a vpracujeme do odpočnutého těsta
- Před zavařením přimícháme kostičky nakrájené, popřípadě osmažené žemle
- Vaříme zhruba 25 minut
mě přpadá, že je tam málo rohlíků, dala bych toho více.
určitě houskové knedle už dělám léta letoucí, takže mluvím z vlastní zkušenosti:)je tma málo rohlíků!Tak dvakrát tolik na tu várku.
Já bych tam asi taky dala více rohlíků je ten knedlík pak víc nadýchanej.
Nevím, ale já jednak dělám nejvíc drožďové knedlíky. Pokud někdy dělám s kypřícím práškem, tak do těsta ten prášek sypu hned na začátku. Ono totiž vmíchat nějaké další suroviny do těsta /vyjma housk/ je téměř nemožné… Práškové knedlíky mají mít trošku řidší těsto než drožďové a stačí je nechat odpočinout před vařením jen asi 5 minut.