Pečená hovězí svíce s přírodní šťávou

Pečená hovězí svíce s přírodní šťávou
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 600 až 700 g hovězí svíčkové
  • na špičku nože mletého pepře
  • sůl
  • 40 g slaniny
  • 50 g másla nebo tuku
  • 1 větší cibule
  • 1 lžička hladké mouky

Postup receptu

  1. Maso protáhneme na proužky nakrájenou slaninou
  2. Maso v celku okořeníme, pomažeme olejem, stáhneme provázkem – dáme masu hezký tvar, a ponecháme pár hodin odležet
  3. Na tuku zpěníme cibulku a maso na ní ze všech stran opečeme
  4. Poprášíme pepřem a mírně podlijeme
  5. Zprvu dusíme, a pak pečeme v troubě
  6. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, zasmahneme a podlijeme vývarem nebo vodou
  7. Příloha: knedlík jak houskový, tak bramborový, rýže, brambory
Komentáře
  1. Mňam to máme rádi všichni, ale někdy tam dáme třeba žampiony nebo okurek na kolečka.Pristě to nějak obohatit.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X