Luxusní hovězí plátky pečené na kořenové zelenině

Luxusní hovězí plátky pečené na kořenové zelenině
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 600 g zadního hovězího
  • 60 g oleje
  • půl celeru
  • 2 mrkve
  • petržel
  • cibule
  • 1 dl šlehačky
  • mletá paprika
  • mletý pepř
  • sůl

Postup receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme opepříme a okraje nařízneme
  2. V kastrolu na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou zeleninu a cibuli, zaprášíme mletou paprikou, vložíme plátky masa a opečeme po obou stranách
  3. Pak podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme pod pokličkou do měkka
  4. Hotové maso vyjmeme, zeleninu propasírujeme omáčku a povaříme, přidáme šlehačku, osolíme, vrátíme plátky masa a prohřejeme
  5. Podáváme s rýží, opékanými brambory nebo s knedlíkem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X