Hovězí polévka s noky

Hovězí polévka s noky
Doba přípravy: 160 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 50 dkg hovězích kostí s masem
  • petrželová nať
  • 3 kuličky pepře
  • 2 kuličky nového koření
  • 1 kostka hovězího bujónu
  • sůl.
  • Na noky 7 dkg hrubé mouky nebo krupice
  • 2 dkg másla
  • 180 ml mléka
  • 1 vejce
  • sůl
  • 1 lžíce posekané petrželky

Postup receptu

  1. Hovězí kosti, zeleninu a petrželovou nať uvaříme ve 2 l osolené vody, přidáme koření a hovězí bujón
  2. Zeleninu z polévky vyndáme asi po 20 minutách
  3. Z hotových kostí obereme maso, vývar přecedíme, zeleninu nakrájíme a vložíme vše zpět do vývaru, ztáhneme z plotny a přikryjeme pokličkou
  4. Mléko ohřejeme, přisypeme hrubou mouku nebo krupici a na mírném ohni vaříme asi 7-8 minut
  5. Přidáme máslo a za stálého míchání vaříme do té doby, než se přestane těsto chytat na dno hrnce
  6. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout
  7. Přimícháme vejce, osolíme, přidáme posekanou petrželku a vykrajujeme malé nočky, které vaříme v osolené vodě asi 4 minuty
  8. Noky scedíme, necháme okapat a podáváme s polévkou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X