Hovězí s bramborem

Hovězí s bramborem
Doba přípravy: 140 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 800 gr hovězí kližky
  • 800 gr očistěných brambor
  • 3 dl bílého suchého vína
  • 2 bobkové listy
  • 10 zrnek nového koření
  • pepř z mlýnku
  • sůl.

Postup receptu

  1. Maso, nejlépe kližku nakrájíme na kostky jako u guláše
  2. Brambory nákrájíme na stejné kousky
  3. Veškeré ingredience vložíme do terakotové teriny s víkem podlejeme vínem osolíme, opepříme a víko hermeticky uzavřeme těstíčkem
  4. Předehřejeme troubu na 160° vložíme terinu a necháme po dobu cca 2,5 hodiny
  5. Vhodná příloha je salát z polníčku s balzamickým octem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X