Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 40 dkg polohrubé mouky
- 4 vejce
- 25 dkg másla
- 2 vanilkové cukry
- 1/2 kg jablek
- 10 dkg moučkového cukru
- 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
- 3 lžičky skořicového cukru
Postup receptu
- Máslo se žloutky a cukrem utřeme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme těsto
- Polovinu vložíme na 20 minut do mrazničky a druhou polovinu vyválíme (dle velikosti plechu)
- Jablka nastrouháme a posypeme skořicovým cukrem
- Plech vymažeme, vysypeme hrubou moukou a opatrně na něj přeneseme vyválený plát těsta
- Na něj navrstvíme nastrouhaná jablka
- Z bílků ušleháme tuhý sníh a rozetřeme na jablka
- Vyndáme těsto z mrazničky a nastrouháme ho na sníh
- Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 35 minut
- Vychladlé sypeme moučkovým cukrem
Vypracovala jsem těsto podle receptu, ale nebylo ho možná přenést na plech, hrozně se lámalo – zcela nemožné
Mě to tedy nedělalo problém:)Je pravda, že jsem ho neválela ale vymačkala na plech a vyrovnala. jinak je řez výborný.
Mě se buchtička výborně povedla. Těsto se mě též povedlo a nedělalo mě to problém ho dát na plech, jak tady píšete.
No já se taky moc divým jak to, že to paní děllao problém to dát na plech?Mě to absolutně nedělalo problém.
Noto já také se divým, že to paní dělalo problémy je velice jednoduchá a výborná
Já to dělala z hl, mouky bylo to vynikající
pekla jsem minuly tyden ale misto jablek dala merunky komp.vrch polila trosko cokoladt,byl vynikajici jen se za nim zaprasilo,ted pecu znovu ale smakem-nevim jak vyjde,pisi az s australie-eliska.
vcera jse upekla hrabencin kolac s makem,vydaril se i manzel a syn rekli,ze je lepsi nez smerunkami-taky jsem chtela dodat,kdo ma problem rozvalet to testo,tak ja dala primo na pekac vylozeny pec.papirem a opatrne rozvalovala sklenici,bylo to hezky rovnomerne.
vcera jse upekla hrabencin kolac s makem,vydaril se i manzel a syn rekli,ze je lepsi nez smerunkami-taky jsem chtela dodat,kdo ma problem rozvalet to testo,tak ja dala primo na pekac vylozeny pec.papirem a opatrne rozvalovala sklenici,bylo to hezky rovnomerne.
Pro mne a syna je to nejlepší jablečná buchta. Protože je těsto velice křehké, nahážu si na plech na peč.papír kusy těsta a pak ho prstama namáčenýma v rumu roztlačím. A nebo vyvaluji malé placičky a skládám je na plech.