Nejlepší recepty na rychlé hrníčkové buchty na plech na jednom místě. Inspirujte se!

Milujete sladké moučníky, ale zdlouhavé vážení ingrediencí vás nebere?

Určitě už jste se někdy setkali s receptem, kde nebylo uvedeno kolik gramů, ale hrnků.

Pojďme si tedy pár takových receptů na hrníčkové buchty připravit.

Připravte si hrníčky, lžičky a další nádobí, jdeme na to!

Hrníčková kakaová bábovka

Odpolední kávička bez bábovky, to by byl prostě hřích. Bábovka je jedním z nejoblíbenějších moučníků a rozhodně nesmí na našem menu chybět.

Mramorová bábovka politá čokoládovou polevou na talíři.
zdroj: thespruceeats.com

INGREDIENCE:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku cukru krystal
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 3 vejce
  • 2 hrsti mandlových lupínků
  • 3 lžičky kakaa na mramor

POSTUP:

  1. Připravíme si mísu a dáme do ní veškeré suroviny s výjimkou kakaa.
  2. Vše smícháme, aby vzniklo hladké těsto, a připravíme si formu na bábovku.
  3. Vymažeme jí, vysypeme a vlijeme do ní 2/3 těsta.
  4. Do zbývající třetiny přidáme kakao, zamícháme a nalijeme na světlé těsto.
  5. Pomocí vařečky jemně promísíme, aby se utvořil mramor.
  6. Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme zhruba 30 až 40 minut.
  7. Upečenou bábovku ihned vyklopíme a pocukrujeme.
  8. Kdo chce, může jí polít čokoládovou nebo citronovou polevou, ale není to nutné.

Připravte si lahodné recepty na bábovku jako od babičky v 8 různých variantách!

Hrníčkové muffiny

Muffiny zažívají v posledních letech opravdový boom a i když na ně spousta lidí nadává, našli si místo téměř v každé domácnosti.

Někdo je dělá jen tak obyčejné bez zdobení, další na ně připravuje různé krémy či polevy a někdo do nich dává dokonce náplně. Zkuste jedny obyčejné a přitom velmi chutné.

INGREDIENCE:

  • 2 ½ hrnku hrubé mouky
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 4 vejce
  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • špetka soli
  • 1 čokoláda na vaření
  • 1 ½ hrnku mléka
  • ½ hrnku oleje
  • 2 lžíce rumu

POSTUP:

  1. Čokoládu nasekáme nožem na menší kousky a spolu s ostatními surovinami dáme do mísy.
  2. Vařečkou nebo mixérem vypracujeme hladké těsto.
  3. Nachystáme si pekáč na muffiny, který vymažeme tukem nebo vystříkáme olejem ve spreji.
  4. Nalijeme těsto do jednotlivých otvorů a vložíme do trouby předehřáté na 180°C.
  5. Pečeme zhruba 20 až 25 minut, až se těsto nebude lepit na špejli.
  6. Vychladlé muffiny pocukrujeme.
  7. Kdo chce, může na ně dát čokoládovou polevu nebo šlehačku, ale není to nutné.
Muffiny ve formě a v košíčcích na stole.
zdroj: marthastewart.com

Hrníčkový perník na plech

Vůně perníku nám asi nejvíce připomíná Vánoce, ale klidně si jej rádi připravíme i v průběhu roku. Pokud se nechcete zdržovat vážením, je ten hrníčkový přesně pro vás.

INGREDIENCE:

  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 1/2 hrnku cukru moučka
  • 1/2 skleničky oleje
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 1 kypřící prášek do perníku
  • 1 1/2 skleničky mléka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 3 polévkové lžíce rumu
  • 2 celá vejce
  • 2 lžíce kakaa

POSTUP:

  1. Odměříme si všechny suroviny do mísy a vypracujeme hladké těsto.
  2. Ideální těsto na tento perník poznáme tak, že se v něm tvoří bublinky.
  3. Připravíme si vyšší pekáček, který vyložíme pečícím papírem.
  4. Nalijeme do něj těsto, uhladíme a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C.
  5. Pečeme asi 20 až 30 minut, ještě teplý perník pocukrujeme.
Domácí pocukrovaný perník.
zdroj: flourchildblog.com

Hrníčková bublanina

Léto a bublanina k sobě patří stejně jako Vánoce a stromeček, prostě jsou nerozluční.

Můžete jí sice připravovat po celý rok, ale nejlepší je v létě se sezónním ovocem. Klasikou jsou samozřejmě třešně, ale také jahody či meruňky.

INGREDIENCE:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 1 hrnek cukru moučka
  • šťáva z 1/2 citronu
  • třešně, jahody atd.

POSTUP:

  1. Do mísy dáme všechny sypké suroviny a promísíme.
  2. Potom přidáme ostatní ingredience a mixérem nebo vařečkou zpracujeme v hladké těsto.
  3. Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem, případně vymažeme a vysypeme moukou, jak kdo má rád.
  4. Poklademe připraveným ovocem a vložíme do trouby předehřáté na 170°C.
  5. Bublaninu pečeme dozlatova a po vyjmutí z trouby jí ještě teplou pocukrujeme.
  6. Necháme jí zcela vychladnout a potom nakrájíme.
  7. Těsto nalijeme na plech, urovnáme povrch a poklademe ovocem
Bublanina s ovocem.
zdroj: growntocook.com

Pokud se vám tento recept líbil, podívejte i na naše další recepty na bublaninu 15x jinak!

Hrníčková Margot buchta

Jen tak obyčejná hrnková buchta by se mohla zdát někomu trochu nudná. Zkusíme jí proto vylepšit oblíbenou tyčinkou, která chutná po kokosu a rumu zároveň.

Margotka je vynikající sama o sobě a když jí přidáte do buchty, bude nepřekonatelná.

INGREDIENCE:

  • 2 velké tyčinky Margot
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku cukru moučka
  • 2 vejce
  • 1 kelímek šlehačky
  • 1 hrnek mléka
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • čokoládová poleva

POSTUP:

  1. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme cukr a společně ušleháme.
  2. Poté postupně přidáváme mouku, mléko, šlehačku, kypřící prášek do pečiva i vanilkový cukr.
  3. Jako poslední přidáme tyčinky Margot, které nastrouháme na hrubším struhadle.
  4. Vypracujeme hladké těsto, které nalijeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem.
  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 až 170 °C asi půl hodiny.
  6. Špejlí zkusíme, jestli těsto nelepí.
  7. Upečenou buchtu polijeme čokoládovou polevou.
Pokrájená buchta z Margotky na plechu.
zdroj: dessertfortwo.com

K tomuto perníku se už jen hodí dokonalá káva, třeba s mléčnou pěnou. S tím vám může pomoci pěnič mléka z naší recenze.

A jak se vám naše hrníčkové buchty povedly? Pochlubte se nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X