Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- Játra
- 60 g sádlo syrového sádla
- 30 g cibule
- 2 lžíce červeného vína
- 20 g másla
- sůl
Postup receptu
- Játra překrojíme na silnější plátky, obalíme v hladké mouce
- Mouce a opečeme prudce na sádle
- Přidáme pokrájenou cibuli a opatrně dusíme pod pokličkou, aby cibule nezčernala
- Hotová játra vyndáme na teplou misku, sebereme sádlo a přidáme víno, se kterým omáčku chvilku povaříme
- Nakonec přidáme máslo, omáčku již s tím už nevaříme
- Játra přelijeme hotovou omáčkou
Pokud si někdo potrpí na jatýrka, tak tohle je prostě bomba:)A to víno tomu dodá šmrnc:)
Husí játra jsme jedla poprvé a nemůžu s ejich nabažit, kam se hrabou vepřová:)
O tom neni žádná řeč kuchříci, husí játyrka se musí dělat pomalu a z láskou a pak se jich jak píšete nemůžete nabažit:)))))))
Naše babičky ho dělali ze vším co se našlo doma:ú od skořice po zavařené ovoce, rozmačkané jahody, maliny, ostružiny no rpostě všechno:) a halvně musela být pořádně rozvařená rýže.
No a také snad hodně skořicového cukru a máslíčka a to je potom jízdička chu´tové buňky jsou na pochodu:)