Vynikající šťavnatá žemlovka s jablky

Vynikající šťavnatá žemlovka s jablky
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 60 dkg kyselejších jablek
  • 30 dkg starší veky nebo rohlíků
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžičky skořicového cukru
  • 150 ml mléka
  • 10 dkg cukru
  • 4 vejce
  • moučkový cukr

Postup receptu

  1. Jablka omyjeme, oloupeme a nakrájíme na slabé dílky
  2. Veku nebo rohlíky nakrájíme na plátky
  3. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme cukrem
  4. Jablka a veku vrstvíme do pekáčku a každou vrstvu posypeme malou částí skořice
  5. Poslední vrstva bude veka
  6. Mléko ohřejeme a nasypeme do něj cukr a vanilkový cukr, mícháme až se cukr rozpustí
  7. Vejce rozšleháme v misce a opatrně vmícháme do mléka
  8. Nalijeme na veku a pečeme asi 30 minut ve vyhřáté troubě na 170 °C
Komentáře
  1. Moje babička dává do žemlovky ořechy namleté na jmeno a dodá to tomu lepší chuť a určitě se na tom podílý i vůňe. Za zkoušku nic nedáte, opravdu to vyzkkoušejte.

  2. Ořechy? Proč ne,tip je to jistě dobrý. Ale Olinko,ta čeština nepláče,ale přímo řve: „podílý i vůně“??!!??

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X