Skvělé recepty na zdravé jarní saláty do jarního období! Inspirujte se

Na jaře přichází období první jarních salátků z čerstvé zeleniny.

V nabídce už je hlávkový salát, ředkvičky, jarní cibulka, leckde i kedlubny.

Salátky můžeme podávat jak k hlavním jídlům nebo samostatně jako vitamínovou jarní posilu.

Zkuste ty naše!

Jarní bramborový salát

Salát z brambor nemusíme servírovat jen na Vánoce, ale i v jeho odlehčené verzi na jaře.

Co budeme potřebovat

  • 1 kg malé červené brambory
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje, rozdělené
  • 60 ml citronové šťávy
  • Hrst máty, jemně nasekané
  • 2 lžíce mleté šalotky
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • Sůl a pepř na dochucení
  • 250 g rukoly
  • 150 g hrášku

Postup

  • Brambory vařte ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou 10 až 15 minut do měkka.
  • Scedíme a necháme vychladnout.
  • Brambory nakrájejte na poloviny a přendejte do velké mísy.
  • Přidejte 2 lžíce oleje a promíchejte.
  • Brambory grilujte 3 až 5 minut na pánvi.
  • V malé misce prošlehejte zbylý olej, citronovou šťávu, mátu, šalotku a Dijon.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Smíchejte brambory, rukolu, hrášek a dresink.

Připravte si k lehkému letnímu salátku i lahodného lososa se zeleninou! Inspirujte se našimi recepty!

Červené brambory s cibulkou a bylinkami.
Zdroj: foodiecrush.com

Mrkvový salát s jarní cibulkou

Křupavý a lehký recept na jarní salátek.

Co budeme potřebovat

  • 500 g mrkve, nakrájená
  • 150 g nakrájené jarní cibulky
  • 100 g čerstvé petrželky, nahrubo nasekané
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • Hrubá sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1/2 šťávy citronu

Postup

  • Smíchejte mrkev, cibuli a petržel ve velké misce.
  • Smícháme olej a ocet a dochutíme solí a pepřem.
  • Necháme 1 hodinu uležet.
  • Před podáváním vymačkejte citron.
Miska na nudličky nakrájené mrkve s cibulkou.
Zdroj: eatwell101.com

Jarní okurkový salát s ředkvičkami

Na tomto salátu z okurek je toho tolik co milovat. Snadno se připravuje, používá ty nejjednodušší ingredience a je plný čerstvé chuti.

Co budeme potřebovat

  • svazek malých čerstvých ředkviček
  • 1 salátová okurka
  • salát lollo rosso
  • extra panenský olivový olej
  • 1 lžička citrónové šťávy

Postup

  1. Ředkvičky a okurku důkladně omyjeme, okrájíme konce a nakrájíme na tenké plátky.
  2. Salát dle potřeby propereme, důkladně vysušíme a natrháme na menší trsy.
  3. Vše smícháme ve velké míse, přidáme lžíci olivového oleje a citrónovou šťávu.
  4. Podáváme vychlazené.
Na kolečka nakrájené ředkvičky s okurkou a koprem.
Zdroj: simply-delicious-food.com

Jarní rajčatový salát s bazalkou a dýňovými semínky

Čerstvá rajčata ze zahrádky se dokonale hodí k dýňovým semínkům a bylinkám!

Co budeme potřebovat

  • 10 středních rajčat
  • dýňová semínka – lépe budou chutnat opražená
  • bazalkové listy
  • chlebové krutony (nejlépe z dýňového chleba)
  • olivový olej
  • balsamico ocet nebo redukci
  • sůl, pepř

Postup

  1. Rajčata nakrájíme a dáme do mísy.
  2. Přidáme dýňová semínka, natrhané bazalkové listy, zalijeme olivovým olejem.
  3. Dochutíme solí a pepřem, balsamicem
  4. Můžeme doplnit krutony z chleba.

Všechny nabízené recepty můžeme doplňovat celozrnným pečivem, nebo domácím chlebem. Pro jednodušší přípravu si můžete pořídit ty nejlepší domácí pekárny, jejichž hodnocení najdete v naší recenzi.

Talířek plný barevných domácích rajčátek s bazalkou.
Zdroj: myrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X