Játrové ragú s pórkem

Játrové ragú s pórkem
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 60 dkg kuřecích jater
  • 2 pórky
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 kostka kuřecího bujonu
  • 4 lžíce másla
  • pepř
  • vegeta
  • sůl.

Postup receptu

  1. Játra odblaníme, nakrájíme na menší kousky a opečeme na 3 lžících másla
  2. Podlijeme, přidáme kostku bujónu, povaříme a vložíme na kolečka nakrájený pórek
  3. Po 5 minutách opatrně vmícháme zakysanou smetanu a zahustíme zbytkem másla prohněteným s moukou
  4. Necháme přejít varem, ochutíme pepřem a vegetou a osolíme
  5. Obměna: Do omáčky vmícháme 2 lžíce kečupu a přikořeníme
  6. Příloha: rýže, těstoviny

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X