Tisk

Ječná mouka

Ječná mouka se mele z ječných zrn. Má poněkud tmavší žlutou barvu a slabě nahořklou chuť. Používá se především na pečení různých placek a mohou se z ní vařit kaše. Dříve se z ní pekl chléb, ale jen z ječné mouky rychle tvrdne. Ječná mouka se však může přidávat při pečení chleba nebo podobných výrobků do normální mouky, zvláště v případech, kdy si připravujeme určité směsi složené z pšeničné a žitné mouky s přídavkem jiných druhů. V běžné obchodní síti se ječná mouka neprodává, lze ji zakoupit pouze ve speciálních prodejnách. 


Další pojmy slovníku:

  • Krůta (krocan)

    Krůta nebo krocan jsou jedním z nejlepších druhů drůbeže a upravují se stejně, krocani bývají větší. Krůta pochází z domestikovaných ptáků Střední...

  • Lilek vejčitý

    Lilek, nazývaný také baklažán, pochází pravděpodobně z Indie. Plody této teplomilné rostliny mají různý tvar a jsou nejčastěji fialové barvy, i...

  • Růžičková kapusta

    Růžičková kapusta je příbuzná s kadeřávkem i hlávkovou kapustou. Je to rostlina s miniaturními listovými růžičkami vyrůstajícími na vysokém...

  • Bezé

    Bezé je druh dezertu vyrobený ze šlehaných bílků a cukru. Jedná se tedy o u nás dobře známé pěnové těsto a z něho vyráběné zákusky nebo cukroví....

  • Petržel kořenová

    Petržel je stará kulturní rostlina, která se pěstuje pro bílý a křehký kořen, podobný pastináku. Cení se pro svůj obsah vitamínů, především...



Nové příspěvky