Doba přípravy: 5 hodin
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 kačena
- hodně posolit (drůbež se musí více solit)
- kmín
- troška majoránky
Postup receptu
- Kačenku den předem prosolíme a okmínujeme a necháme ji v ledničce pěkně odpočinout
- Poté ji dáme do pekáčku nebo pečící mísy s víkem péct na 120 °C na 4 a půl hodiny – pozor neotvírat troubu a ani nepodlévat, opravdu musíte vydržet, výsledek vás ohromí
- Po 4 a půl hodinách odděláme víko a pečeme při 190 °C na kůrčičku, tak 20 až 30 minutek a je hotovo
Tak sem ji pekl v plynové troubě na minimum cca 3 a půl hodiny a byla spálena, tak že letěla do koše. Že prý neotvírat a budete překvapeni…to sme teda byli.
Já ji pekla dokonce 5 hodin a byla luxusní. Akorát nedávám majoránku, jenom sůl a kmín:-) Zrovna teď ji mám v troubě