Tisk

Kachna

Kachna má o něco tmavší a tučnější maso než kuře. Stejně jako kuře se dnes používají v kuchyni kachny z velkochovů vykrmené na optimální váhu cca 2-2,5 kg, čímž se u nich snížil podíl tuku. Prodávají se již očištěné a vykuchané jako celé kachny, případně i porcované. Pro kachnu je nejlepší tepelná úprava pečení. Kachna se peče s kořením, cibulí, na víně, na pivě a často se u ní využívá potírání marinádou, například medovou. Celá pečená kachna se může i plnit různými druhy nádivek, totéž platí i pro jednotlivé porce, kdy se nádivku vrší nahoru nebo se peče zvlášť. 


Další pojmy slovníku:

  • Mořská sůl

    Mořská sůl se získává odpařováním mořské vody a je používána nejen při vaření, ale i v kosmetickém průmyslu. Pro svůj obsah minerálních látek má...

  • Kola

    Výtažek z ořechů kolovníku, což je druh stromu rostoucí v tropických deštných pralesech převážně v západní Africe, ale také v Brazílii, na Jamajce...

  • Makarony

    Název makarony pochází samozřejmě z Itálie, kde se názvem macaroni označují všechny průmyslově vyráběné těstoviny. Samotné makarony se v domácí...

  • Lékořice

    Lékořice je vyšší rostlina pocházející ze Středomoří. U nás zdomácněla už v 16.století na jižní Moravě. Z rostliny se využívají kořeny k přípravě...

  • Cukr krupicový

    Krupicový cukr, prodávaný pod obchodním názvem cukr krupice, je cukr jemněji mletý než cukr krystalový. Pro svoji strukturu je někdy označován jako...

Recepty s "Kachna":

  • Kachna na houbách

    Prsíčka omyjeme,osušíme a na rozehřátém oleji zrpudka opečeme z obou stran.Osolíme,opepříme ,zmírníme teplotu a pečeme dalších 15 minut.Cibuli...

  • Kachní prsa na víně

    Rozinky namočíme do poloviny dávky vína. Kachní prsa osolíme, opepříme, vložíme do kastrolu, přidáme nakrájenou mrkev, cibule a rajčata, podlijeme...

  • Kachna na divoko

    Nepřiliš tučnou kachnu prošpikujeme slaninou a nasolíme. Na pekáčku zapěníme tuk s cibulkou, přidáme koření a citron. Kůru. Zašpejlenou kachnu...

  • Medová kachna se žampiony

    Kachnu osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme jemně nakrájenými žampiony, podlijeme trochou vody a dáme péci. Svaříme suroviny na marinádu, med a...

  • Kachní prsa na pomerančích

    Vykostěná kachní prsa osolíme a okmínujeme. Pomerančovou šťávu vmícháme do medu a zastříkneme vínem nebo citronovou šťávou. V této marinádě necháme...



Nové příspěvky