Plněná kachní roláda podle paní Jolanky

Plněná kachní roláda podle paní Jolanky
Doba přípravy: 110 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kačena
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • 2 kuřecí prsíčka
  • 3 plátky šunky
  • š plátky slaniny
  • kmín na posypání
  • 1 velká cibule na kolečka

Postup receptu

  1. Nejprve kačenu vykostíme, což není jednoduché, chce to člověka zručného a trpělivého, nebo někoho, kdo už to dělal
  2. Pak masíčko mírně osolíme, opepříme a pokládáme navrch kuřecí rozřízlá prsíčka (mírně naklepaná), která zase lehce posolíme na povrchu a posypeme tymiánem, nejlépe čerstvým
  3. Potom na kuřecí prsa pokládáme další vrstvu šunky, poté kolečka cibule a na cibuli jako konečná je slanina
  4. Vše hezky pomalu stočíme a zavážeme potravinářskou nití
  5. Na velké pánvi dáme kapku oleje a opékáme ze všech stran, jen chviličku, tak 4 minutky, aby se nám masíčko trošku zatáhlo
  6. Pak ten výpek přelijeme do pečící mísy nebo pekáče a na něj dáme tu roládu
  7. Ještě trošičku, jen 1 dcl, podléváme a hned dáváme do předehřáté trouby na 185 °C a pečeme
  8. Výborné jsou k tomu buď pečené brambory, nebo šťouchané s cibulkou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X