Tisk

Kanapky

Název kanapky není příliš známý. Říkávalo se tak malým obloženým chlebíčkům. Oproti tomu, co se všechno zahrnuje pod pojem jednohubky, jsou kanapky jednoznačné v tom, že jejich základ pro zdobení by měl tvořit tmavý chléb, nikoli bílé pečivo. Z chleba se vykrajují obdélníčky o rozměrech cca 8x3 cm. Zdobení by mělo být odpovídající chlebu, takže se více používá uzenina, masové pomazánky, pečené nebo vařené maso a chuťově ostřejší sýry. Kanapky se podávají jako studené pohoštění.


Další pojmy slovníku:

  • Šalotka

    Cibule šalotka, lidově nazývaná množilka, je odrůda cibule, která místo jedné cibule vytváří trs cibulek stejné velikosti. Používá se jako normální...

  • Karafa

    Je to dekorativní nádoba pro studené nápoje, která má obvykle úzké hrdlo a je často vybavena uzávěrem. Obvykle je vyrobena ze skla, ale může být i...

  • Arašídové máslo

    Arašídové máslo je vlastně pomazánka, které se máslo říká zřejmě proto, že je snadno roztíratelná, podobně jako máslo. Vyrábí se drcením sušených...

  • Česnek

    Česnek je stará kulturní rostlina používaná odedávna jako potravina a jako léčivá rostlina. Pochází z plané rostliny rostoucí ve střední Asii a...

  • Vepřová kýta

    Vepřová kýta je část masa ze zadní nohy. Jedná se o méně tučnou svalovinu bez kostí. Má trochu delší vlákna, takže se krájí při porcování vždy přes...

Recepty s "Kanapky":

  • Slepičí karbanátky

    Rýži uvaříme (nebo použijeme zbylou rýži, můžeme místo rýže použít ovesné vločky). Uvařené slepičí maso pomeleme nebo drobně nasekáme. Žampiony...

  • Hovězí pečeně

    Uvaříme brambory ve slupce,oloupeme a dáme stranou.Maso osolíme,opepříme a na pánvi ze všech stran zprudka opečeme.Přendáme do pekáčku,podlijeme...

  • Zapečená růžičková kapusta

    V slabě osolené vodě povaříme kapustičky. Pak na dno pokládáme salámek a slaninku, na to dáme na plátky pokrájenou cibulku. Na to pak díme okapané...

  • Zázvorové karbanátky z woku

    Kuřecí maso rozmixujeme nebo velmi drobně nasekáme, přidáme k němu nadrobno nakrájenou cibuli, rozšlehané vejce, strouhaný nebo mletý zázvor, lžíci...

  • Tuňákový salát

    Uvaříme si těstoviny a mezitím si nakrájíme na malé kostičky zeleninku, cibulku a otevřeme si tuňáky a slijeme případný olej. Pak už jen vše...



Nové příspěvky