Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- půlka kapusty
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 10 dkg pohanky
- 1/4 l mléka
- 1 tvrdší houska
- 4 stroužky česneku
- 2 vejce
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pažitka.
Postup receptu
- Pohanku zalijeme dvojnásobným množstvím vody a necháme ji nabobtnat
- Očištěnou kapustu nakrájíme nadrobno a krátce ji podusíme podlitou trochou vody
- Pak ji scedíme a necháme vychladnout
- Namočenou pohanku zalijeme mlékem a uvaříme kaši
- Promícháme s kapustou, přidáme na drobné kostičky nakrájenou housku, 2 žloutky, prolisovaný česnek, osmaženou cibuli
- Vše promícháme, osolíme a okořeníme pepřem nebo jiným ostřejším kořením
- Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků
- Vložíme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky a upečeme