10 luxusních receptů na karbanátky z cukety, které musíte vyzkoušet. Nové a neotřelé kombinace!

Přebývá vám doma cuketa a vám už docházejí nápady, jak ji zpracovat?

Máme pro vás řešení!

Přinášíme vám delikátní recepty na cuketové placky, jaké jste ještě neměli.

Je libo variantu se sladkou kukuřicí a řapíkatým celerem nebo raději tu s tuňákem, majonézou a parmezánem?

Víte co?

Ochutnejte je všechny!

Křupavé cuketové karbanátky se sýrem

Tyto vynikající cuketovo-sýrové placičky jsou rychlý a snadný recept pro celou rodinu. Perfektní způsob, jak spotřebovat přebytek cuket ze zahrádky.

Ingredience

  • 4 šálky nakrájené cukety
  • 1 lžička soli
  • 2/3 šálku hladké mouky
  • 2 velká vejce, rozšlehaná
  • 1/3 šálku nakrájené jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1/2 lžičky sušené cibule
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 1/2 šálku strouhaného sýra Gouda
  • rostlinný olej
  • zakysaná smetana
  • nasekaná čerstvá petrželka

Postup

  1. Dejte jeden šálek cukety do cedníku a ten do dřezu a posypte solí.
  2. Navrstvěte další šálek cukety a posypete solí.
  3. Opakujte, dokud není všechna cuketa osolená.
  4. Nechte 1-2 hodiny uležet.
  5. Připravte si velkou čistou mísu, kterou zatlačte do cedníku.
  6. Vymačkejte z cuket co nejvíce tekutiny.
  7. Udělejte to několikrát za sebou, aby se zbavili co nejvíce tekutiny z cuket.
  8. Přeneste cuketu do velké mísy.
  9. Přidejte mouku, vejce, jarní cibulku, česnek, sušenou cibuli, kajenský pepř a Goudu.
  10. Míchejte, dokud se směs nespojí.
  11. Zahřejte 4-6 lžic rostlinného oleje ve velké pánvi na středním plameni.
  12. Jakmile je olej horký, přidejte na pánev 1/4 šálku (asi jako malá palačinka) cuketové směsi.
  13. Smažte 3 minuty: přitlačte zadní částí špachtle.
  14. Otočte a smažte další 3 minuty nebo do zlatohnědé barvy.
  15. Vyjměte placky z pánve a položte je na papírové ubrousky.
  16. Podávejte teplé se zakysanou smetanou a čerstvou petrželkou.
Cuketovo-sýrové placičky naskládané na sobě, servírované se zakysanou smetanou a čerstvou petrželkou.
www.smalltownwoman.com

Placky z cuket pečené v troubě

Tyto pečené cuketové placičky jsou neuvěřitelně snadné na přípravu a potřebujete na ně pouhých 6 ingrediencí. Pečou se v troubě, jsou hotové za půl hodiny a navíc jsou bezlepkové!

Ingredience

  • 4 a 1/2 šálků nastrouhané cukety
  • 1 vejce
  • 2 lžíce nasekané šalotky
  • 1/2 hrnku mandlové mouky
  • 1/3 hrnku bezlepkové panko strouhanky
  • 1/4 šálku strouhaného čedaru
  • špetka soli a pepře
  • olej ve spreji

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 ° Celsia.
  2. Na strouhání cukety do velké mísy použijte struhadlo.
  3. Poté přeneste cuketu na kousek mušelínové látky na cezení a vymačkejte z ní co nejvíce tekutiny, aby nebyly placky mokré.
  4. Do mísy přidejte vejce, šalotku, mandlovou mouku, strouhanku a sýr a promíchejte, aby se vše spojilo, spolu se solí a pepřem.
  5. Plech postříkejte nepřilnavým sprejem nebo jej vyložte pečicím papírem.
  6. Odeberte ¼ šálku cuketové směsi do dlaní a tvarujte z ní kuličky.
  7. Kuličky lehce přitlačte, aby vám vznikly placky.
  8. Nastříkejte na placičky trohu oleje ve spreji, což je udělá krásně křupavé.
  9. Pečte 12 minut, poté vyjměte z trouby a pomocí stěrky je otočte.
  10. Postříkejte je dalším olejem ve spreji a poté znovu pečte 12 minut.
  11. Podávejte s kopečkem řeckého jogurtu nebo horkou omáčkou a užijte si to!
Pečené cuketové karbanátky naskládané na sobě na talířku.
www.thealmondeater.com

Inspirujte se i našimi recepty na polévky z cukety 8x jinak. Ochutnejte naše speciality plné živin!

Bramborovo-cuketové karbanátky s kurkumou

Připravte si perfektní placičky z brambor a cuket, na které potřebujete jen pár ingrediencí, jsou neuvěřitelně jednoduché a skvělé třeba jako předkrm.

Ingredience

  • 450 g cuket, nastrouhaných
  • 450 g brambor
  • 4 lžíce fazolové mouky (můžete také použít hladkou nebo bezlepkovou mouku)
  • 2 velká vejce
  • 1/2 šálku nasekané pažitky
  • 2 lžičky kurkumy
  • sůl a pepř
  • 6 lžíc olivového oleje
  • tzatziki (volitelné)

Postup

  1. Nastrouhanou cuketu dejte do mísy a promíchejte se špetkou soli.
  2. Dejte stranou.
  3. Brambory oloupejte a nastrouhejte.
  4. Nastrouhané brambory dejte do jiné misky a opláchněte vodou, abyste se zbavili části škrobu.
  5. Slijte a vymačkejte přebytečnou vodu.
  6. Nastrouhanou cuketu vezměte a vymačkejte z ní přebytečnou vodu.
  7. Vmíchejte k cuketě nastrouhané brambory a mouku.
  8. Nastrouhanou zeleninu ještě jednou pořádně promáčkněte, aby vytekla přebytečná voda.
  9. Vmíchejte vejce, pažitku, kurkumu, asi další lžičku nebo dvě soli a pepř.
  10. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje na středně vysokou teplotu.
  11. Odeberte 1/3 šálku zeleninové směsi a položte ji na rozpálenou pánev.
  12. Použijte lžíci k vyrovnání směsi na kolečka o tloušťce asi 1 centimetr.
  13. Smažte dle velikosti pánve více karbanátků najednou.
  14. Karbanátky opékejte z každé strany asi 3 až 4 minuty, nebo dokud nejsou okraje krásně zlatavě hnědé.
  15. Hotové karbanátky položte na talíře.
  16. Do pánve nalijte další 2 lžíce oleje a pokračujte ve smažení zbytku karbanátků.
  17. Podle potřeby přidejte další olej.
  18. Pokud chcete, podávejte karbanátky s tzatziki.
  19. Podávejte nejlépe ihned.
Karbanátky z brambor a cuket s kurkumou, servírované na talířcích s vedle položenými sklenicemi vody s citronem a mističkou dipu.
www.healthynibblesandbits.com

Řecké cuketové placičky s fetou

Existujte spoustu receptů na placky z cuket a tento patří mezi ty nejlepší! Kombinace cuket, sýru feta a spousty čerstvých bylinek je naprosto nadpozemská a vy se rázem ocitnete ve slunném Řecku! Připravte si je a uvidíte sami.

Ingredience

  • 4 střední cukety, nakrájené
  • 1/2 střední červené cibule, nakrájené
  • 3 lžíce čerstvého kopru, nasekané
  • 2 lžíce čerstvé máty, nasekané
  • 2 lžíce čerstvé pažitky nebo jarní cibulky, nasekané
  • 1 šálek rozdrobeného sýra Feta
  • 1,5 hrnku hladké nebo samokypřící mouky
  • 2 rozšlehaná vejce
  • 4 lžíce oleje na smažení nebo více v závislosti na velikosti vaší pánve

Postup

  1. Cuketu nakrájejte a dejte do mísy.
  2. Posypte solí a nechte 1/2 hodiny uležet.
  3. Pomocí cedníku vymačkejte z cukety přebytečnou vlhkost a vložte zpět do mísy.
  4. Nakrájejte cibuli a přidejte do mísy;
  5. Nasekejte bylinky (kopr, mátu a pažitku) a přidejte do mísy.
  6. Do mísy přidejte sýr feta a vše promíchejte.
  7. Rozklepněte vejce a přidejte do směsi.
  8. Přidejte mouku a vše promíchejte.
  9. Rozehřejte těžkou pánev (ideálně litinovou) a přidejte trochu olivového oleje.
  10. Jakmile je olej rozpálený, přidejte lžíci směsi do pánve.
  11. Smažte asi 2-3 minuty z první strany, dokud placka nezezlátne, poté otočte a opečte z druhé strany.
  12. Pokračujte se zbývající cuketovou směsí, dokud ji nespotřebujete.
  13. Podávejte s tzatziki nebo řeckým jogurtem.
  14. Dobrou chuť!
Cuketové karbanátky s fetou a bylinkami naskládané na sobě na talířku.
www.eatingeuropean.com

Už jste někdy zkoušeli recepty na cuketový perník, který je vláčný a jemný? Tato zelenina dodá těstu dokonalou vlhkost, takže se nemůže stát, že by byl výsledný moučník suchý.
Inspirujte se v našem článku a potěšte své blízké i přátelé něčím lahodným a chutným.

Karbanátky z cuket s jalapeňos

Čerstvé papričky jalapeňos udělají z obyčejných cuketových karbanátek naprostou lahůdku, kterou vaši hosté jistě ocení!

Ingredience

  • 2–3 střední cukety
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce nasekané ​​pažitky
  • 1 celé jalapeňo
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžička oregano
  • 1 lžička tymiánu
  • 1/2 šálku hladké mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 velké vejce
  • olivový olej, na smažení
  • zakysaná smetana

Postup

  1. Nastrouhejte cuketu nahrubo.
  2. Přidejte 1 lžičku soli a nechte 10 minut odležet.
  3. Najemno nasekejte pažitku, jalapeňo a česnek.
  4. V samostatné misce smíchejte všechny suché ingredience.
  5. Když je cuketa odleželá, vymačkejte z ní přebytečnou tekutinu, ideálně přes mušelínovou látku na cezení.
  6. Vraťte scezenou cuketu do střední mísy.
  7. Vejce a nasekanou papričku, pažitku a česnek vmíchejte do cukety, poté přidejte suché ingredience a míchejte, dokud se zcela nezapracují.
  8. Směs by měla být soudržná, neměla by být suchá, ale ani moc tekutá.
  9. Pokud potřebujete více tekutiny, přidejte mléko po jedné lžičce.
  10. Zahřejte několik lžic olivového oleje ve velké pánvi.
  11. Když je pánev rozehřátá, vhazujte do ní velké lžíce cuketové směsi.
  12. Jemně vyrovnejte karbanátky zadní stranou lžíce.
  13. Opékejte z každé strany asi 3 minuty: měly by být z každé strany krásně dozlatova.
  14. Pokud se to smaží příliš rychle, ztlumte plamen.
  15. Udržujte karbanátky v teple tak, že je přenesete na plech do trouby, zahřáté na 90 stupňů Celsia.
  16. Pokud chcete, podávejte se zakysanou smetanou.
Cuketové karbanátky s jalapeňos naskládané na sobě.
www.thekitchenpaper.com

Placky z cuket se sýrem Halloumi, mrkví a  kukuřicí

Perfektní způsob, jak zařadit do svého jídelníčku nějakou tu zeleninu navíc! Jako bonus  je tento recept rychlý, snadný, zdravý a delikátní, a můžete ho podávat jako chutnou svačinku, oběd či večeři, kterou si zamiluje celá rodina.

Ingredience

  • 1 cuketa, nastrouhaná a zbavená vlhkosti
  • 1 mrkev, nastrouhaná a zbavená vlhkosti
  • ½ šálku kukuřice, použijte čerstvou, mraženou nebo konzervovanou
  • 80 g sýru Halloumi,nastrouhaného
  • 1 šalotka / jarní cibulka (pouze bílá část), nakrájená na tenké plátky
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Smíchejte všechny ingredience na placky ve velké míse.
  2. V pánvi rozehřejte olej na středním plameni.
  3. Dejte lžíci směsi do pánve a vyrovnejte ji zadní částí stěrky.
  4. Opakujte se zbývající směsí a smažte po dávkách, aniž byste přeplnili pánev.
  5. Smažte 3–4 minuty z každé strany dozlatova a křupava.
  6. Přeneste na talíř vyložený papírovou utěrkou.
  7. Podávejte jen tak nebo s přílohovým salátem.
Karbanátky z cuket t se sýrem Halloumi, mrkví a  kukuřicí naskládané na sobě a ozdobené zakysanou smetanou a jarní cibulkou.
www.cookitrealgood.com

Cuketové karbanátky s tuňákem a parmezánem

Lahodný předkrm s vysokým obsahem bílkovin a vitamínů nebo také perfektní příloha s takovým množstvím sýra, aby její chuť byla dekadentní, ale stále zůstala zdravá. To musíte vyzkoušet!

Ingredience

  • 2 konzervy tuňáka (140 – 170 gramů každá), dobře scezené
  • 1100 g cuket, nahrubo nastrouhaných
  • 2 velká vejce
  • 1/2 šálku parmezánu
  • 3 lžíce majonézy
  • 3/4 lžičky soli
  • 3/4 hrnku celozrnné nebo špaldové mouky
  • 2 nakrájené jarní cibulky
  • olej ve spreji

Postup

  1. Nastrouhanou cuketu vložte do lněné utěrky a pořádně vyždímejte, nahoře zatočte a přitlačte na „kuličku“ s cuketou.
  2. Vylijte tekutinu a přeneste cuketu do velké nádoby spolu s tuňákem, vejci, parmezánem, majonézou a solí.
  3. Pořádně promíchejte, tuňáka nalámejte na kousky.
  4. Navrch přisypte mouku a míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
  5. Rozpalte velkou keramickou nepřilnavou pánev nebo gril na středním plameni a postříkejte olejem ve spreji.
  6. Přidejte asi 1/3 šálku směsi, smažte 4-5 minut, opatrně otočte a smažte další 4 minuty nebo do hněda.
  7. Pracujte v dávkách.
  8. Podávejte teplé nebo studené, s omáčkou z řeckého jogurtu smíchaného s česnekem a černým pepřem.
Karbanátky z cuket s tuňákem a parmezánem rozházené po stole, s vedle položenou mističkou dipu.
www.ifoodreal.com

Cuketovo-quionoové placičky s česnekovým hummusem

Vydatné křupavé cuketové placky s quinoou, přelité luxusním česnekovým hummusem s koprem, budete milovat!

Ingredience

Na cuketové placky:

  • 1/2 šálku quinoy
  • 1/4 šálku cibule, nakrájené na kostičky
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 3 hrnky nastrouhané cukety
  • 2 lžičky sušeného oregána
  • 1 lžička sušeného kopru
  • 1/2 hrnku hladké celozrnné mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
  • štědrá špetka soli/mletého pepře

Na česnekový hummus:

  • 1/3 šálku hummusu
  • 1 velký citron, kůra a šťáva
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1/2 lžičky sušeného kopru
  • petrželka, na ozdobu (volitelně)

Postup

  1. Smíchejte quinou a 1 šálek vody v hrnci a přiveďte k varu.
  2. Snižte teplotu na minimum, zakryjte a vařte, dokud se quiona neuvaří, asi 12 minut.
  3. Odstavte a nechte vychladnout.
  4. Rozpalte střední nepřilnavou pánev na střední teplotu a přidejte cibuli.
  5. Restujte do měkka, asi 5 minut.
  6. Vmíchejte stroužek česneku, sušené oregano a kopr.
  7. Odstavte a nechte mírně vychladnout.
  8. Cuketu nastrouhejte na struhadle nebo v kuchyňském robotu.
  9. Dejte do velké mísy a vymačkejte z ní co nejvíce vody.
  10. Nastrouhanou cuketu vložte zpět do mísy a přidejte uvařenou quinou, cibuli a bylinkovou směs, mouku, prášek do pečiva, citronovou šťávu a špetku soli a pepře.
  11. Rozpalte pánev na středně vysokou teplotu a přidejte lžičku nebo dvě oleje.
  12. Vezměte část cuketové směsi (asi 1/3 šálku) a vytvořte placičku.
  13. Dejte ji na pánev a nechte smažit 3–4 minuty dozlatova, otočte a smažte další 2–3 minuty z druhé strany.
  14. Osmažte i zbytek placek a přendejte na mísu.
  15. Ingredience na česnekový hummus smíchejte a pokapejte jím placičky.
  16. Ozdobte nasekanou petrželkou.
Cuketové karbanátky s quinoou naskládané na sobě, přelité česnekovým hummusem s koprem, a ozdobené čerstvými bylinkami.
´www.delishknowledge.com

Pojďme se společně podívat také na recepty ze zapečené cukety! Ať už ji připravíte klasicky se sýrem, mletým masem či zeleninou, výsledkem vždy bude chutná a zdravá pochoutka.

Kořeněné karbanátky z cukety bez lepku s jogurtovo-česnekovou omáčkou

Tyto zdravé bezlepkové cuketové karbanátky jsou skvělou volbou na brunch, oběd i večeři. Mají tak trochu falafelový nádech díky cizrnové mouce, kmínu a koriandru. Přelijte je výtečnou jogurtovo-česnekovou omáčkou a uvidíte, že si je užijete na maximum!

Ingredience

Na cuketové karbanátky:

  • 900 g cuket
  • 2 lžičky jemné mořské soli
  • 2 velká vejce, lehce rozšlehaná
  • ¼ šálku jemně nasekané šalotky
  • 1 hrnek cizrnové mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky jemné mořské soli
  • ¼ lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • ghí nebo slunečnicový olej na smažení

Na omáčku:

  • 3 velké stroužky česneku, lisované
  • 1 lžička jemné mořské soli
  • 2 šálky tučného řeckého jogurtu nebo skyru
  • ½ šálku nasekaného kopru
  • ½ šálku lístků máty, nakrájených
  • 2 polévkové lžíce citronové šťávy

K servírování:

  • nakrájená cherry rajčata a/nebo okurka
  • rozdrobená feta nebo kozí sýr
  • aromatický olivový olej
  • plátky citronu
  • chilli papričky Allepo
  • listy kopru a máty

Postup

  1. Opláchněte a osušte cuketu.
  2. Konce odřízněte a nastrouhejte ji nahrubo.
  3. Dejte nastrouhanou cuketu do velké mísy a promíchejte se solí.
  4. Nechte 15 minut odležet, poté přendejte na velkou čistou kuchyňskou utěrku a vymačkejte z ní co nejvíce tekutiny.
  5. Osušenou cuketu dejte do velké mísy a vmíchejte vejce a šalotku.
  6. Prosejte ke směsi cizrnovou mouku, přidejte prášek do pečiva, koriandr, kmín, ½ lžičky soli a pepř.
  7. Míchejte, dokud se vše nespojí.
  8. Širokou pánev potřete tenkou vrstvou ghí nebo oleje a zahřívejte na středním plameni, dokud se nebude třpytit.
  9. Do oleje kápněte ¼ – 1/3 hrnku těsta a mírně zploštěte.
  10. Smažte karbanátky na středně mírném ohni dozlatova, 2–3 minuty.
  11. Jemně otočte a osmažte i z druhé strany dozlatova, další 2-3 minuty.
  12. Hotové karbanátky vyndavejte na chladicí mřížku.
  13. Až budete připraveni podávat, zahřívejte karbanátky na pánvi, dokud nebudou horké.
  14. Připravte si jogurtovou omáčku.
  15. V hmoždíři rozmačkejte česnek a sůl, abyste vytvořili pastu. (Případně protlačte česnek lisem a vmíchejte jej a sůl do jogurtu.)
  16. Smíchejte česnekovou pastu s jogurtem, koprem, mátou a citronem.
  17. Ochutnejte, přidejte více soli nebo citronu, pokud máte pocit, že to omáčka potřebuje.
  18. Dejte do ledničky, dokud ji nebudete potřebovat (vydrží až 3 dny).
  19. Na talíř dejte velký kopeček jogurtové omáčky, poklaďte teplými karbanátky a ozdobte rajčaty, okurkami, fetou, olivovým olejem, citronovou šťávou, vločkovou solí, chilli papričkami a bylinkami.
  20. Ihned podávejte.
Bezlepkové cuketové karbanátky servírované na talíři s jogurtovou omáčkou a ozdobené čerstvou zeleninou, chilli, sýrem a bylinkami.
www.bojongourmet.com

Placky z cuket a sladké kukuřice

Neváhejte oslavit začátek víkendu těmito sladkými cuketovo-kukuřičnými plackami! Jsou perfektní přílohou k jakémukoli jídlu, ale servírovat je můžete i samotné jako hlavní chod. Jsou nadité zeleninou, bylinkami a koření, a jen samotná vůně, která se z nich line, vás svede k tomu, abyste je ochutnali.

Ingredience

  • 1 a 1/2 šálku sladké kukuřice
  • 2 střední/velké cukety, omyté a nastrouhané
  • 3 velké stonky jarní cibulky, oříznuté a nakrájené na kostičky
  • 2 stonky řapíkatého celeru, oříznuté a nakrájené na kostičky
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • 1 a 1/2 lžičky drceného kmínu
  • sůl a pepř na dochucení
  • malá hrst čerstvých bylinek (petrželka, rozmarýn, oregano), nahrubo nasekaných
  • 1 vejce
  • 1 a 1/2 hrnku ovesné mouky
  • kokosový olej
  • zakysaná smetana k podávání

Postup

  1. Plech na pečení vyložte dvojitou vrstvou papírové utěrky a dejte stranou.
  2. Ve velké míse smíchejte kukuřici s nastrouhanou cuketou.
  3. Přidejte zbývající zeleninu, koření, jarní cibulku, řapíkatý celer, sušený česnek, kmín, sůl, pepř a nasekané čerstvé bylinky, promíchejte, dokud se vše dobře nespojí.
  4. Přidejte vejce a promíchejte.
  5. Přidejte ovesnou mouku a míchejte, dokud se dobře nespojí.
  6. Zahřejte 2 lžíce kokosového oleje ve velké pánvi, dokud se úplně nerozpustí.
  7. Rukama naberte cca 3 vrchovaté polévkové lžíce směsi, v dlaních zlehka vytvarujte kulatou placičku a vložte do rozpáleného oleje.
  8. Smažte na nejvyšším stupni 1-2 minuty z každé strany nebo do zlatohněda a křupava.
  9. Opakujte se zbývající směsí.
  10. Po každé placičce dolévejte kokosový olej.
  11. Hotové placičky vyjměte z pánve a položte na připravený plech s papírovou utěrkou, aby mohly okapat.
  12. Servírujte se zakysanou smetanou, posypte bylinkami a ihned podávejte.
Cuketové karbanátky se sladkou kukuřicí servírované s miskou dipu.
www.wholesomepatisserie.com

Zavařte si s námi cuketu: není jednodušší způsob, jak si ji uchovat po celý rok!

Další zajímavé vlastnosti cukety

  • Cuketa plodí po celé léto, pokud má dostatek vláhy.
  • Dorůstá do poměrně velkých rozměrů, zvláštností není ani 5 kg cuketa.
  • Nejlepší pro konzumaci jsou ale cukety od 20-30 cm.
  • Starší a větší cukety mají silnější slupku, která při tepelné úpravě ztvrdne a je těžko stravitelná.
  • Semena velkých cuket je dobré odstranit.
  • Naproti tomu menší a střední cukety lze konzumovat i se slupkou.
  • Před tepelnou úpravou cuketu posolíme a necháme chvíli odležet.
  • Orosí se a vyloučí tak část přebytečné vody.
  • Při přípravě cukety přidejte vždy alespoň trochu oleje, lépe se vstřebá vitamin A.

A jak vám naše recepty na cuketové karbanátky chutnaly? Napište nám do komentářů!

Komentáře
  1. Cuketu jíme celé léto – několikrát za týden, takže receptů na ní není nikdy dost. Zaujal mě recept na mozeček. Jinak řízek děláme také často – pěkně s bramborem a tatarkou (samozřejmě Hellmanns). Jinak cuketu velmi často dělám jako směs – přidám do ní co mám – papriku, fazolky, kukuřice, hrášek, porek – cokoli mě napadne a mám, často přidám různá pesta (bazalkové, rajčatové) a navrch parmazán. Nebo také je výborná plněná – vydlabat, naplnit směsí z masa (kuřecí, mleté – jaké máte) a ochutit.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X