Zapečené klobásy s perfektně ochuceným zelím

Zapečené klobásy s perfektně ochuceným zelím
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 klobásy
  • 1 menší hlávka zelí
  • 2–3 jablka
  • 1 menší celer
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • sůl
  • drcený kmín
  • ocet
  • vývar z masoxu
  • olej a hořčice na potření
  • 3–4 lžíce tuku na pekáč

Postup receptu

  1. Zelí nakrájíme na nudličky a promícháme s pokrájenou cibulí, celerem, mrkví a jablky
  2. Rozložíme do tukem vymazaného pekáče, osolíme, posypeme kmínem, dochutíme octem a zalijeme dostatečným množstvím vývaru
  3. V dobře vyhřáté troubě dusíme téměř doměkka
  4. Povrch klobás propíchneme vidličkou a po obou stranách do nich uděláme zářezy
  5. Pak je lehce potřeme olejem promíchaným s hořčicí a rozložíme na zelí a ještě krátce zapečeme
  6. Příloha: opékané brambory

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X