Klasické a vynikající kokosky

Klasické a vynikající kokosky
Doba přípravy: 65 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 10

Ingredience

  • bílky
  • kokos
  • cukr krupice
  • 1 a 1/2 lžíce octa
  • množství vysvětleno v přípravě ↓

Postup receptu

  1. Kolik bílků, tolik kokosu a jednou tolik cukru, např. 30 dkg bílků, 30, dkg kokosu a 60 dkg cukru
  2. Z 1/3 cukru (z uvedeného příkladu 20 dkg) a 1/3 bílků (10 dkg) ušleháme pevný sníh
  3. Zbylý cukr, zbylé bílky a všechen kokos smícháme a za stálého míchání nahřejeme na přímém mírném ohni, až pálí směs na prst, ale nesmí se vařit
  4. Do horkého přimícháme sníh a ocet
  5. Necháme vystydnout a nastříkáme cukrářským pytlíkem na plech vyloženým pečícím papírem
  6. Sušíme v troubě při asi 100 stupních
  7. Malá rada na závěr: bílky si nechám při pokojové teplotě, ne přímo z lednice

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X