Tisk

Koktejl bez alkoholu

Základem nealkoholického koktejlu je nejčastěji mléko nebo některý z mléčných výrobků, jako je kefír, podmáslí, smetana, jogurty. Ale koktejl lze připravovat i z minerálky, ovocných šťáv a moštů. V domácnosti k jeho přípravě používáme nejčastěji mixér, který nápoj napění. Do základu se přidávají různé přísady. Oblíbené je měkké nebo kompotované ovoce, čokoláda, kakao a další podobné přísady. Podle potřeby se mírně dochucuje cukrem tak, aby výsledkem byl osvěžující nápoj. V teplých dnech můžeme přidávat i kostky ledu nebo zmrzlinu. Nealkoholický koktejl podáváme hlavně dětem, ale oblíben je i u dospělých.


Další pojmy slovníku:

  • Petržel kořenová

    Petržel je stará kulturní rostlina, která se pěstuje pro bílý a křehký kořen, podobný pastináku. Cení se pro svůj obsah vitamínů, především...

  • Blanšírování

    Jedná se o proces spaření potravin ve vroucí vodě. Někdy se provádí proto, aby se uvolnila jejich chuť nebo zachovala barva, ale většinou proto,...

  • Kapary

    Kapary jsou velmi malá a uzavřená poupata tropického keře kapary. Mají ostře pikantní, nahořklou a nakyslou chuť. Používají se nakládaná a to...

  • Růžičková kapusta

    Růžičková kapusta je příbuzná s kadeřávkem i hlávkovou kapustou. Je to rostlina s miniaturními listovými růžičkami vyrůstajícími na vysokém...

  • Cereálie

    Cereálie je souhrnný název používaný jednak pro obilniny jako takové, jednak pro druhy výrobků vyráběných z obilnin a používaných jako základ...

Recepty s "Koktejl bez alkoholu":

  • Mojito

    Mátu s cukrem rozmačkáme, přidáme potom rum, limetkovou šťávu a dolijeme sodou studenou a je hotovo na léto idelální koktejlík super i pro návštěvu.

  • Zeleninové palačinky

    Žampiony očistíme a pokrájíme na silnější plátky. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Cibuli a česnek oloupeme a posekáme najemno. Na pánvi rozehřejeme 2...



Nové příspěvky