Tisk

Koktejl bez alkoholu

Základem nealkoholického koktejlu je nejčastěji mléko nebo některý z mléčných výrobků, jako je kefír, podmáslí, smetana, jogurty. Ale koktejl lze připravovat i z minerálky, ovocných šťáv a moštů. V domácnosti k jeho přípravě používáme nejčastěji mixér, který nápoj napění. Do základu se přidávají různé přísady. Oblíbené je měkké nebo kompotované ovoce, čokoláda, kakao a další podobné přísady. Podle potřeby se mírně dochucuje cukrem tak, aby výsledkem byl osvěžující nápoj. V teplých dnech můžeme přidávat i kostky ledu nebo zmrzlinu. Nealkoholický koktejl podáváme hlavně dětem, ale oblíben je i u dospělých.


Další pojmy slovníku:

  • Suflé

    Je to lehký, nadýchaný pečený dezert se žloutky, bílky a dalšími přísadami. Že by měl být dezert opravdu nadýchaný až načechraný, dokládá název...

  • Cukr krupicový

    Krupicový cukr, prodávaný pod obchodním názvem cukr krupice, je cukr jemněji mletý než cukr krystalový. Pro svoji strukturu je někdy označován jako...

  • Rajčenka

    Rajčenka je plod keře nebo malého stromu nazývaného tamarillo a pocházejícího z Peru. Dnes roste i v dalších zemích včetně Nového Zélandu, kde se...

  • Croissant

    Croissant je pečivo pocházející z Francie. Tvarem je podobné zahnutému českému rohlíku, proto také název croissant, který znamená francouzsky...

  • Muškátový oříšek

    Muškátový oříšek je kulovité sušené jádro pecky muškátovníku pocházejícího z Indonésie. Pecka je pak z masitého plodu podobného meruňce. Prodává se...

Recepty s "Koktejl bez alkoholu":

  • Mojito

    Mátu s cukrem rozmačkáme, přidáme potom rum, limetkovou šťávu a dolijeme sodou studenou a je hotovo na léto idelální koktejlík super i pro návštěvu.

  • Zeleninové palačinky

    Žampiony očistíme a pokrájíme na silnější plátky. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Cibuli a česnek oloupeme a posekáme najemno. Na pánvi rozehřejeme 2...



Nové příspěvky