Tisk

Koktejl bez alkoholu

Základem nealkoholického koktejlu je nejčastěji mléko nebo některý z mléčných výrobků, jako je kefír, podmáslí, smetana, jogurty. Ale koktejl lze připravovat i z minerálky, ovocných šťáv a moštů. V domácnosti k jeho přípravě používáme nejčastěji mixér, který nápoj napění. Do základu se přidávají různé přísady. Oblíbené je měkké nebo kompotované ovoce, čokoláda, kakao a další podobné přísady. Podle potřeby se mírně dochucuje cukrem tak, aby výsledkem byl osvěžující nápoj. V teplých dnech můžeme přidávat i kostky ledu nebo zmrzlinu. Nealkoholický koktejl podáváme hlavně dětem, ale oblíben je i u dospělých.


Další pojmy slovníku:

  • Celer řapíkatý

    Řapíkatý celer je trochu novinkou v obchodech, i když byl údajně vyšlechtěn již v 16. století v Itálii. Jedná se o chutnou zeleninu s dietetickými...

  • Makrela

    Tato ryba se nazývá makrela obecná a jedná se o mořskou rybu žijící v poměrně velkých počtech v různých mořích. Velikostí se jedná o menší rybu o...

  • Kinpira

    Jedná se o japonský způsob vaření jídla, které je možné popsat jako současné dušení a opékání na malém množství tuku. Tímto způsobem se v japonské...

  • Fazole

    Fazole patří mezi luštěniny, protože k jídlu slouží jejich semena vyloupaná neboli vyluštěná z lusků. Jsou důležitou a výživnou potravinou, protože...

  • Muškátový květ

    Muškátový květ se získává z osemení, míšku obepínajícího muškátový oříšek. Je oranžově zbarvený a pro použití se lisuje, suší a mele na prášek. Má...

Recepty s "Koktejl bez alkoholu":

  • Mojito

    Mátu s cukrem rozmačkáme, přidáme potom rum, limetkovou šťávu a dolijeme sodou studenou a je hotovo na léto idelální koktejlík super i pro návštěvu.

  • Zeleninové palačinky

    Žampiony očistíme a pokrájíme na silnější plátky. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Cibuli a česnek oloupeme a posekáme najemno. Na pánvi rozehřejeme 2...



Nové příspěvky