Tisk

Koktejl s alkoholem

Koktejl (Cocktail) je míchaný nápoj vznikající smícháním několika různých nápojových surovin. Není to žádná novinka, zmínky o koktejlu pocházejí již z přelomu 18. a 19. století a to ještě nemusejí být první. Původně se koktejl skládal ze směsi lihovin, cukru a kyselé či hořké přísady. Postupně se z něj vyvinul typ jakéhokoliv míchaného nápoje s obsahem alkoholu. Dnes koktejl obsahuje jeden nebo více druhů alkoholu a jednu nebo více druhů přísad, jako je hořká, kyselá nebo sladká ovocná šťáva, ovoce, cukr, med, mléko, smetana, různé bylinky, koření, další různé přísady podle fantazie a led. Tradičně se míchá v šejkru, ale doma si jej můžeme připravit pomocí mixéru, v nouzovém případě i v uzavřené láhvi nebo sklenici.


Další pojmy slovníku:

  • Oliva

    Olivy jsou plody olivovníku, stromu z čeledi olivovníkovitých, který v Evropě roste především při pobřeží Středozemního moře. K dispozici jsou...

  • Ďas mořský

    Mořská ryba, která žije u středozemního a atlantického pobřeží Evropy, Afriky a Ameriky v poměrně velké hloubce. Má tak velkou a bizarní hlavu, že...

  • Ančovičky

    S pojmem ančovičky se občas setkáváme ve starších receptech. Toto pojmenování pochází od baskických rybářů. Týká se malých rybek o velikosti cca 15...

  • Hořčičné semínko

    Je velmi staré a známé koření z jednoleté hořčice žluté, která se pěstuje i u nás a je příbuzná s řepkou olejkou. Semeno hořčice je kulaté, žluté a...

  • Suši (Sushi)

    Je to jedno z nejznámějších japonských jídel. Suši je název pro vařenou krátkozrnnou bílou rýži ochucenou zálivkou ze speciálního octu, cukru a...

Recepty s "Koktejl s alkoholem ":

  • Zeleninové palačinky

    Žampiony očistíme a pokrájíme na silnější plátky. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Cibuli a česnek oloupeme a posekáme najemno. Na pánvi rozehřejeme 2...



Nové příspěvky