Tisk

Koktejl s alkoholem

Koktejl (Cocktail) je míchaný nápoj vznikající smícháním několika různých nápojových surovin. Není to žádná novinka, zmínky o koktejlu pocházejí již z přelomu 18. a 19. století a to ještě nemusejí být první. Původně se koktejl skládal ze směsi lihovin, cukru a kyselé či hořké přísady. Postupně se z něj vyvinul typ jakéhokoliv míchaného nápoje s obsahem alkoholu. Dnes koktejl obsahuje jeden nebo více druhů alkoholu a jednu nebo více druhů přísad, jako je hořká, kyselá nebo sladká ovocná šťáva, ovoce, cukr, med, mléko, smetana, různé bylinky, koření, další různé přísady podle fantazie a led. Tradičně se míchá v šejkru, ale doma si jej můžeme připravit pomocí mixéru, v nouzovém případě i v uzavřené láhvi nebo sklenici.


Další pojmy slovníku:

  • Tavený sýr

    Tavené sýry jsou měkké sýry, které se vyrábí z jednoho nebo více druhů sýrů a to měkkých i tvrdých. Jsou vyráběny v mnoho druzích pod různými...

  • Růžičková kapusta

    Růžičková kapusta je příbuzná s kadeřávkem i hlávkovou kapustou. Je to rostlina s miniaturními listovými růžičkami vyrůstajícími na vysokém...

  • Brynza

    Brynza, slovensky bryndza, je měkký a solený ovčí sýr vyráběný z hrudkového ovčího sýra. Není specialitou jen Slovenska, vyrábí se i v jiných...

  • Long drink

    Long drink je název pro druh alkoholického míchaného nápoje, koktejlu, který by se měl konzumovat nejméně 30 minut. Je tedy určen na popíjení a...

  • Hamburger

    Hamburger (nebo pouze burger) je původně americký sendvič, který je vyrobený z opečené masové placky, (může být také uzená, pařená nebo grilovaná)...

Recepty s "Koktejl s alkoholem ":

  • Zeleninové palačinky

    Žampiony očistíme a pokrájíme na silnější plátky. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Cibuli a česnek oloupeme a posekáme najemno. Na pánvi rozehřejeme 2...



Nové příspěvky