Tisk

Koktejl s alkoholem

Koktejl (Cocktail) je míchaný nápoj vznikající smícháním několika různých nápojových surovin. Není to žádná novinka, zmínky o koktejlu pocházejí již z přelomu 18. a 19. století a to ještě nemusejí být první. Původně se koktejl skládal ze směsi lihovin, cukru a kyselé či hořké přísady. Postupně se z něj vyvinul typ jakéhokoliv míchaného nápoje s obsahem alkoholu. Dnes koktejl obsahuje jeden nebo více druhů alkoholu a jednu nebo více druhů přísad, jako je hořká, kyselá nebo sladká ovocná šťáva, ovoce, cukr, med, mléko, smetana, různé bylinky, koření, další různé přísady podle fantazie a led. Tradičně se míchá v šejkru, ale doma si jej můžeme připravit pomocí mixéru, v nouzovém případě i v uzavřené láhvi nebo sklenici.


Další pojmy slovníku:

  • Hrášek

    Drobnější kulaté zelené hrášky se získávají z nezralých dřeňových hrachů, které se pro tyto účely pěstují. Zelený hrášek, nazývaný také cukrový...

  • Muškátový květ

    Muškátový květ se získává z osemení, míšku obepínajícího muškátový oříšek. Je oranžově zbarvený a pro použití se lisuje, suší a mele na prášek. Má...

  • Kaše

    Kaše je prastaré jídlo, jehož původ asi není možné vystopovat a dnes i těžko určíme, kolik druhů kaší se kdy vařilo. Dlouhou dobu byly základem...

  • Pumelo

    Je to citrusový plod původem z Asie. Je ze všech citrusových plodů největší, jeho průměr je 15-25 cm a hmotnost dosahuje 1-2 kg. Jinak má pumelo...

  • Vepřové sádlo syrové

    Syrové sádlo se v domácnosti využívá k domácímu škvaření sádla, jen výjimečně k domácí přípravě slaniny. Při domácím škvaření se syrové sádlo krájí...

Recepty s "Koktejl s alkoholem ":

  • Zeleninové palačinky

    Žampiony očistíme a pokrájíme na silnější plátky. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Cibuli a česnek oloupeme a posekáme najemno. Na pánvi rozehřejeme 2...



Nové příspěvky