Hroznový koláč s tvarohovou náplní

Hroznový koláč s tvarohovou náplní
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 16 dkg polohrubé mouky
  • 8 dkg tuku
  • 1 vejce
  • 5 dkg cukru
  • 1 lžíce rumu
  • 1 kávová lžička prášku do pečiva

Náplň:

  • 20 dkg tvarohu
  • 1/8 l šlehačky
  • 5 dkg moučkového cukru
  • 1 lžíce pomerančové šťávy
  • 2 dkg mandlí
  • 40 dkg hroznového vína

Postup receptu

  1. Z rozpuštěného tuku, vejce, prosáté mouky smíchané s práškem do pečiva, rumu a cukru vypracujeme těsto a ve vymazané a vysypané koláčové formě ho upečeme
  2. Necháme vychladnout, rozkrojíme na 2 části, potřeme připravenou náplní, poklademe rozpůleným a vypeckovaným hroznovým vínem a přiklopíme
  3. Část náplně si necháme na potření povrchu koláče, který ještě můžeme posypat nadrobno sekanými mandlemi
  4. Náplň: Měkký tvaroh ušleháme s cukrem, pomerančovou šťávou, osladíme a lehce vmícháme ušlehanou smetanu

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X