Extrémně dobrý koláč z rebarbory

Extrémně dobrý koláč z rebarbory
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 125 g moučkového cukru
  • 4 vejce
  • 120 g másla
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 150 g polohrubé mouky
  • 75 g Solamylu
  • troška skořice
  • 70é g rebarbory
  • 100 g moučkového cukru na posypání koláče

Drobenka:

  • 50 g moučkového cukru
  • 50 g hrubé mouky
  • 40 g másla

Postup receptu

  1. Máslo utřeme společně s cukrem a postupně k němu přidáváme vejce
  2. Do mouky zamícháme prášek do pečiva, skořici, Solamyl a vše dobře promícháme v těsto
  3. Těsto pak dáme do vymazané a vysypané formy
  4. Rebarboru musíme oloupat a očistit, pak ji krájíme na tenčí pruhy, které dáme na těsto, a posypeme hodně cukrem (je docela kyselá) a taky drobenkou
  5. Pak koláč pečeme ve středně teplé troubě a asi 35 minut
Komentáře
  1. Můžu říct, že jsme s toho bála jaké to bude chuťově z té rebarbory a zbytečně je to úžasně dobré. Hodně lidí to nezná a nebo se jim s tím nechce nic dělat,když jim to roste na zahradě, ale zkuste ji udělat na způsob buchty.

  2. babička má na zahrádce, tak sjem ji vyzkoušela upéct a byla jsme mile překvapená jak moc je dobrá jen me babi poradila a´t tam dám více cukru:)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X