Recepty: Koláče

Koláče Koláče jsou typickým českým moučníkem. Známe je jako tvarované, pečené ve formě nebo na plechu. Tvarované koláče připravujeme především z těsta kynutého. Rychlé koláčky si upečeme z těsta lístkového. Koláče pečené v koláčové formě nebo na plechu můžeme kromě kynutého nebo lístkového těsta připravit i z těsta křehkého, třeného nebo piškotového. Do tvarovaných koláčků používáme především klasické nádivky jako makovou, tvarohovou, marmeládovou, občas i ovoce a doplňujeme drobenkou. U ostatních koláčů používáme rovněž nádivky, ale mnohem častěji je kombinujeme s ovocem nebo použijeme pouze ovoce a doplňujeme drobenkou, bílkovým sněhem, pudinkem, polevami.
Přečtěte si více o koláčích - Typy koláčů a koláčků







Položek: 47, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 123Další strana Poslední strana



Články z kategorie Koláče:
  • Sýrový koláč
    Sýrový koláč Slané koláče s nejrůznějšími náplněmi jsou vždy velmi chutné. Svou oblibu si získávají především tím, že je můžeme podávat teplé, kdy jsou možná i nejlepší, ale..
  • Třešňové koláče
    Třešňové koláče Začátkem léta patří mezi první ovoce kromě jahod také třešně. Jejich úroda bývá většinou vyšší než se stačí sníst za syrova a tak jsou velmi chutnou a šťavnatou..
  • Slané koláče se zeleninou
    Slané koláče se zeleninou Nejznámějším slaným koláčem je samozřejmě pizza. Ale kromě její klasické přípravy a náplně lze nalézt i recepty na jednodušší či pracnější slané koláče, které m..


Nové příspěvky