Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Ingredience
- 3 rovné lžíce másla
- 2,5 dl mléka
- 2,5 dl sladké šlehačky
- 2,5 dl silného hovězího vývaru (nebo vody s kostkou bujónu)
- 3 rovné lžíce hladké mouky
- čerstvý nebo sterilovaný kopr
- ocet
- cukr
- sůl.
Postup receptu
- V kastrolu rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme hladkou mouku a umícháme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem nebo vodou, dobře rozšleháme, zalijeme mlékem a vaříme mírným varem asi 20 minut
- Musíme občas zamíchat, aby se nepřipálila
- Pak přidáme čerstvý nasekaný kopr nebo sterilovaný kopr i s nálevem, podle chuti osladíme a okyselíme, dosolíme a necháme přejít varem
- Nakonec zjemníme smetanou a poslední lžící másla
- Podáváme s vařeným oloupaným vejcem a houskovým knedlíkem