Koprová omáčka

Koprová omáčka
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3

Ingredience

  • 3 rovné lžíce másla
  • 2,5 dl mléka
  • 2,5 dl sladké šlehačky
  • 2,5 dl silného hovězího vývaru (nebo vody s kostkou bujónu)
  • 3 rovné lžíce hladké mouky
  • čerstvý nebo sterilovaný kopr
  • ocet
  • cukr
  • sůl.

Postup receptu

  1. V kastrolu rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme hladkou mouku a umícháme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem nebo vodou, dobře rozšleháme, zalijeme mlékem a vaříme mírným varem asi 20 minut
  2. Musíme občas zamíchat, aby se nepřipálila
  3. Pak přidáme čerstvý nasekaný kopr nebo sterilovaný kopr i s nálevem, podle chuti osladíme a okyselíme, dosolíme a necháme přejít varem
  4. Nakonec zjemníme smetanou a poslední lžící másla
  5. Podáváme s vařeným oloupaným vejcem a houskovým knedlíkem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X