Tradiční polévka koprovka s vejcem

Tradiční polévka koprovka s vejcem
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 l vody
  • 5 brambor
  • sůl
  • kmín
  • hrnek mléka
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 250 g smetany
  • 2 vejce
  • sekaný kopr, popřípadě sušený

Postup receptu

  1. Syrové brambory nakrájíme na malé kostičky a vaříme v osolené vodě s kmínem
  2. K poloměkkým bramborám přilijeme mléko s rozmíchanou moukou a dobře provaříme
  3. Nakonec přidáme smetanu a ochutíme dle potřeby koprem
  4. Vejce můžeme do polévky rozšlehat, nebo je uvařit a poté vložit do polévky
Komentáře
  1. Dnes jsme ji dělala je výtečná jen jsem tam přidla ještě bobkový list a amsox na chuť. Kopru jsme tam dla docela dost a ještě jsme to zahustila smetanou a polévka už asi nebude na zítřek je opravdu vinikající.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X