Tisk

Kornspitz

Tento název nejčastěji objevíme v nabídkách různých marketů. Je to obchodní značka pečiva ve tvaru vřetena a hmotnosti 7 dkg. Recept na toto pečivo pochází z poměrně nedávné doby, ale peče se podle receptury ve více než 50 zemích světa a údajně je značka Kornspitz nejúspěšnější značkou pečiva v Evropě. Recept a název vynalezl v roce 1984 v rakouském Linci pan Augendopler a recept si nechal patentovat. Pečivo má vysoký obsah vláknin a výživných přírodních látek a vyrábí se ze směsi pšeničné a žitné mouky, pšeničného, sójového, žitného a sladového šrotu, droždí, soli. Pro dochucení se používá kmín a další koření jako anýz, fenykl a koriandr. Je proto oblíbeno u konzumentů, kteří kladou vysoké nároky na kvalitu výživy. Patent nedovoluje nahrazování surovin. Ale tak jako všechny úspěšné značky je i Konrspitz často napodobován.


Další pojmy slovníku:

  • Bageta

    Bageta je bílé pečivo původem z Francie. Pravé francouzské bagety, ve francouzštině baguette, jsou silně křupavé, úzké a velmi dlouhé večky a...

  • Long drink

    Long drink je název pro druh alkoholického míchaného nápoje, koktejlu, který by se měl konzumovat nejméně 30 minut. Je tedy určen na popíjení a...

  • Galantina

    Název galantina se občas používá pro každé studené maso s rosolem, což není zcela přesné. Správně se jedná o vykostěnou drůbež, popřípadě jiné maso...

  • Kukuřičná mouka

    Kukuřičná mouka se mele z vyzrálých kukuřičných zrn. Její používání není příliš rozšířeno, protože je to teplomilnější plodina a u nás se pěstovala...

  • Brokolice

    Brokolice je blízce příbuzná květáku, ale obsahuje podstatně více vitamínů než květák, zvláště pak vitamínů C a E a provitamínu A. Brokolice je...



Nové příspěvky