Tisk

Kornspitz

Tento název nejčastěji objevíme v nabídkách různých marketů. Je to obchodní značka pečiva ve tvaru vřetena a hmotnosti 7 dkg. Recept na toto pečivo pochází z poměrně nedávné doby, ale peče se podle receptury ve více než 50 zemích světa a údajně je značka Kornspitz nejúspěšnější značkou pečiva v Evropě. Recept a název vynalezl v roce 1984 v rakouském Linci pan Augendopler a recept si nechal patentovat. Pečivo má vysoký obsah vláknin a výživných přírodních látek a vyrábí se ze směsi pšeničné a žitné mouky, pšeničného, sójového, žitného a sladového šrotu, droždí, soli. Pro dochucení se používá kmín a další koření jako anýz, fenykl a koriandr. Je proto oblíbeno u konzumentů, kteří kladou vysoké nároky na kvalitu výživy. Patent nedovoluje nahrazování surovin. Ale tak jako všechny úspěšné značky je i Konrspitz často napodobován.


Další pojmy slovníku:

  • Kypřící prášek do pečiva

    Kypřící prášek do pečiva je suché kypřidlo, používané při pečení moučníků nebo rychlého pečiva. Prášek působí na těsto svou chemickou reakcí, která...

  • Rýže

    Rýže se pěstuje od dávných dob na Dálném Východě, především v Číně, ale postupně se její pěstování rozšířilo do dalších vhodných oblastí. Rýže je...

  • Ztužený pokrmový tuk

    Ztužený pokrmový tuk je tuk, který technologickým postupem dosahuje velmi tuhé konzistence. Dříve byl také nazýván 100% tuk a pod tímto názvem se...

  • Čerstvé droždí

    Droždí je v podstatě kultura živých kvasinek lisovaných s hladkou moukou, proto také i další název kvasnice. Čerstvým droždím se kypří těsta na...

  • Krekry (Cracker)

    Krekr je druh drobných, tenkých a plochých sušenek vyrobených z mouky bez přidání kvasnic. Do těsta se přidává sůl a celá řada dochucujících přísad...



Nové příspěvky