Co je/jsou Kornspitz

Tento název nejčastěji objevíme v nabídkách různých marketů. Je to obchodní značka pečiva ve tvaru vřetena a hmotnosti 7 dkg. Recept na toto pečivo pochází z poměrně nedávné doby, ale peče se podle receptury ve více než 50 zemích světa a údajně je značka Kornspitz nejúspěšnější značkou pečiva v Evropě. Recept a název vynalezl v roce 1984 v rakouském Linci pan Augendopler a recept si nechal patentovat. Pečivo má vysoký obsah vláknin a výživných přírodních látek a vyrábí se ze směsi pšeničné a žitné mouky, pšeničného, sójového, žitného a sladového šrotu, droždí, soli. Pro dochucení se používá kmín a další koření jako anýz, fenykl a koriandr. Je proto oblíbeno u konzumentů, kteří kladou vysoké nároky na kvalitu výživy. Patent nedovoluje nahrazování surovin. Ale tak jako všechny úspěšné značky je i Konrspitz často napodobován.