Králičí roláda

Králičí roláda
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 80 dkg králičího hřbetu a zadních stehen
  • 15 dkg mletého masa
  • 1 dl mléka
  • sůl
  • mletý pepř
  • 10 dkg žampionů
  • 10d kg anglické slaniny
  • 1-2 vařená vejce
  • 3 lžíce másla.

Postup receptu

  1. Králičí maso opatrně vykostíme, případné prořezy zakryjeme kousky masa a rozklepeme
  2. Mleté maso důkladně promícháme se studeným mlékem, osolíme, opepříme, přidáme na tenké plátky nakrájené očištěné žampiony a na kostičky nakrájenou slaninu
  3. Promícháme a navršíme na plát králičího masa
  4. Do středu plátu rozložíme osminky vařených vajec, svineme a pevně ovážeme nití
  5. Do pekáčku dáme máslo (nebo olej a cibuli, sbalenou roládu a pečeme za častého přelévání vypečenou šťávou dozlatova
  6. Podle potřeby podlijeme horkým vývarem nebo vodou
  7. Upečenou roládu krájíme na plátky
  8. Příloha: brambory, zeleninový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X