Křehký dušený králík na sladké paprice

Křehký dušený králík na sladké paprice
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 králík
  • 80 g tuku
  • cibule
  • lžička sladké papriky
  • sůl
  • 0,25 smetany kyselé
  • kousek másla
  • lžíce hrubé mouky

Postup receptu

  1. Maso omyjeme, pokrájíme na kousky a posolíme
  2. Na tuku zpěníme cibulku, přidáme sladkou papriku, lehce ji zasmahneme, přidáme maso a po obou stranách osmahneme
  3. Pak přilijeme vodu nebo vývar a maso pod pokličkou dusíme do měkka
  4. Během dušení masem mícháme
  5. Jakmile maso změkne, přendáme ho na mísu a do šťávy přilijeme smetanu a zakvedláme moukou a krátce povaříme
  6. Je-li omáčka málo kyselá přidáme citronovou šťávu
  7. Ke králíkovi se hodí knedlík nebo noky
Komentáře

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X