Křehký jablečný štrůdl

Křehký jablečný štrůdl
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 50 dkg polohrubé mouky
  • 7 lžic moučkového cukru
  • 25 dkg tuku (máslo Hera apod.)
  • 2 žloutky
  • 7 lžic mléka
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • citronová kůra.

Postup receptu

  1. Mouku prosejeme s práškem do pečiva na vál
  2. Do důlku dáme cukr, žloutky, mléko, změklý tuk, vanilkový cukr, trochu nastrouhané citronové kůry
  3. Vypracujeme těsto a necháme v chladu hodinu odpočinout
  4. Rozdělíme na dva díly, každý vyválíme, posypeme strouhanými jablky, cukrem a skořicí a svineme
  5. Upečeme ve středně teplé troubě
  6. Upečený štrůdl ihned pocukrujeme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X