Zdravé krevety na zelenině a kuskusu

Zdravé krevety na zelenině a kuskusu
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 500 g krevet
  • celá krabice kuskusu
  • 2 cibule
  • 1 pórek
  • půl hlavy brokolice
  • 10 cherry rajčátek
  • Podravka
  • pepř
  • trošička chilli
  • petrželka a libeček nasekaný
  • cuketa na kostičky

Postup receptu

  1. Krevetky si osmahneme na olivovém oleji společně s cibulkou, a pak teprve přidáme pórek na kolečka, předvařenou brokolici asi 5 minut, rajčátka na půl měsíčky malé, cuketku na kostičky
  2. A ještě to necháme osmahnout tak 5 minutek
  3. Mezitím si uděláme kuskus dle návodu na krabičce a do té vařící vody přisypeme tu Podravku na ochucení, je to tak lepší
  4. Pak už jen naservírujeme kuskus a doprostřed dáme směs s krevetami
Komentáře
  1. Couscous trochu neobvyklý, ale budiž! V ČR se zřejmě stala Podrávka hlavní ingredienci všech jídel! Nejsem sice odborník na dietiku, ale pochybuji, že tento je tak skvělý a prospěšný zdraví. Co tak třeba zeleninový odvar a trochu harisy – typické koření pro celý Maghreb odkud toto jídlo pochází a bez kterého se žádný „slaný“ couscous neobejde?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X