Tisk receptu

Krůta s ořechovou nádivkou

Recept přidán 16.12.2010


Ingredience
1 krůta (cca 3 kg), sůl. Nádivka: 15 dkg másla, 3 žloutky, 3 housky, 1 dl mléka, 15 dkg ořechových jader, sůl.

Příprava receptu

Očištěnou krůtu osolíme uvnitř i na povrchu a naplníme ořechovou nádivkou. Příprava nádivky: Housky nakrájíme na kostičky a přelijeme je mlékem.Máslo utřeme se žloutky, přidáme namočené housky a hrubě nasekané ořechy. Nádivku dochutíme špetkou soli a vmícháme tuhý sníh z bílků. Krůtu připravíme k pečení, poklademe ji kousky másla, podlijeme vodou 2 lžícemi vody a upečeme. Příloha: bramborová kaše a kompot.



Hodnocení receptu
  Nicmoc Průměrný Dobrý Velmi dobrý Výborný

Množství pro:    6 osob(y)
Doba přípravy:  120 minut
Obtížnost:         středně těžké středně těžké


Poslat recept mailem
Kategorie receptu: Maso > Krůtí maso , Vánoce




K receptu doporučujeme

Přílohy

Uživatelské fotografie receptu

Přidat vlastní fotografii receptuPovedl se Vám tento recept? Vyfoťte ho a přidejte Vaší vlastní fotografii!

Příspěvky k receptu: Krůta s ořechovou nádivkou

Vložit nový příspěvek




Nové příspěvky