Tisk receptu

Krůtí roláda

Recept přidán 16.10.2008


Ingredience
1 a 1/2 kg krůtích prsíček,sůl,pepř,15 dkg anglické slaniny,3 starší housky,150 ml mléka,3 vejce,1 vařená mrkev,1 paprika,2 lžíce najemno nakrájené petrželové natě,15 dkg másla

Příprava receptu

Krůtí prsa rozřízneme tak,aby nám vznikl plát.Mírně naklepeme,osolíme a opepříme.Anglickou slaninu nakrájíme na velice malé kostičky a opečeme nasucho na pánvi.Housky rozkrájíme na kostičky,polijeme mlékem,přidáme vejce,petrželku,opečenou slaninu,na proužky nakrájenou papriku,jemně nakrájenou mrkev,mírně osolíme a opepříme.T těsta vytvoříme váleček,přeneseme na plát masa,zabalíme do rolády a pevně převážeme nití.Vložíme do pekáčku a na roládu poklademe asi polovinu nakrájeného másla.Podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 180° C asi 60 minut.Při pečení podléváme výpekem a vodou.15 minut před koncem na roládu poklademe zbytek másla,mírně zvýšíme teplotu a pečeme dozlatova.



Hodnocení receptu
  Nicmoc Průměrný Dobrý Velmi dobrý Výborný

Množství pro:    4 osob(y)
Doba přípravy:  90 minut
Obtížnost:         zvládne každý zvládne každý


Poslat recept mailem
Kategorie receptu: Maso > Krůtí maso




K receptu doporučujeme

Uživatelské fotografie receptu

Přidat vlastní fotografii receptuPovedl se Vám tento recept? Vyfoťte ho a přidejte Vaší vlastní fotografii!

Příspěvky k receptu: Krůtí roláda

Vložit nový příspěvek
Je opravdu výborná roládka Autor: Klára, vloženo 09.07.2009
OdpovědětJe moooc dobroučká my ujíždíme na roládkách masových, takže je vyloženě vyhledáváme a tahle je výborná.




Nové příspěvky