Kuře po staročesku

Kuře po staročesku
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kuře
  • sůl
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 3 lžíce oleje
  • 1,5 dl drůbežího vývaru.
  • 3 dkg hladké mouky
  • 3 dl smetany
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce másla
  • 10 dkg mandlí.

Postup receptu

  1. Kuře rozporcujeme, osolíme, potřeme zázvorem, pokapeme olejem a přikryté necháme v chladu odležet
  2. Po 4 hodinách kousky kuřete opečeme na horkém oleji, podlijeme vývarem a dusíme doměkka
  3. Maso vyjmeme a dáme stranou
  4. Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, povaříme, zjemníme smetanou, ochutíme citronovou šťávou, přidáme máslo a 15 minut povaříme
  5. Do hotové omáčky vložíme odložené porce masa, prohřejeme a podáváme s praženými mandlemi (nemusí být) a houskovými knedlíky
Komentáře

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X