Kuře v rosolu

Kuře v rosolu

Ingredience

  • 1 kuře
  • 1 mrkev
  • půlka menšího celeru
  • 1 menší petržel
  • 1-2 cibule
  • tymián nebo oregano (nemusí být)
  • bobkový list
  • 5 kuliček celého pepře
  • 5 kuliček nového koření.

Postup receptu

  1. Očištěné kuře uvaříme doměkka v osolené vodě s mrkví, petrželí, celerem a cibulí
  2. Přidáme tymián, bobkový list, celý pepř a nové koření
  3. Měkké kuře vyjmeme a vykostíme
  4. Vývar přecedíme, přidáme želatinu a povaříme (postupujeme podle návodu na želatinu)
  5. Kuře narovnáme na misku, pokapeme olejem, obložíme nakrájenou uvařenou zeleninou, plátkem citronu a zalijeme prochladlým vývarem se želatinou
  6. V chladu necháme ztuhnout
  7. Obměna: Do oblohy kuřete můžeme přidat vařená vejce nebo nakrájenou uzeninu

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X