Ingredience
- 1 kuře
- 1 mrkev
- půlka menšího celeru
- 1 menší petržel
- 1-2 cibule
- tymián nebo oregano (nemusí být)
- bobkový list
- 5 kuliček celého pepře
- 5 kuliček nového koření.
Postup receptu
- Očištěné kuře uvaříme doměkka v osolené vodě s mrkví, petrželí, celerem a cibulí
- Přidáme tymián, bobkový list, celý pepř a nové koření
- Měkké kuře vyjmeme a vykostíme
- Vývar přecedíme, přidáme želatinu a povaříme (postupujeme podle návodu na želatinu)
- Kuře narovnáme na misku, pokapeme olejem, obložíme nakrájenou uvařenou zeleninou, plátkem citronu a zalijeme prochladlým vývarem se želatinou
- V chladu necháme ztuhnout
- Obměna: Do oblohy kuřete můžeme přidat vařená vejce nebo nakrájenou uzeninu