Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 20 kusů kuřecích křidýlek
- chilly
- 10 lžic medu
- 9 stroužků česneku
- 3 lžíce octa
- sůl
- pepř
- olej na naložení
- 7 lžic červeného vína.
Postup receptu
- Musíme si napřed udělat marinádu a to tak, že si do kastrůlku namačkáme česnek s medem, chilly, solí, octem, olejem, vínem pepřem a vše musíme pořádně promíchat a trošku povařit
-
Pak až nám směs vychladne dáem si do pekáčku křidélka a toutou marinádovou směsí přelijeme a necháme, tak den odležet v chladničce
-
Samozřejmně kdo rád víc pikantní přidá si chilly
-
Až je vše naložené pečeme v troubě na 180°C asi tak 45 minut a musíme podlévat vodou
-
Jkao přílohu opečenéí bagetky, chléb, grilované plátky bramabor,hranolky
super, určitě doporučuju. Výborný.