Kuřecí vývar

Kuřecí vývar
Doba přípravy: 150 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 30 dkg kostí z kuřete
  • 1 stehno
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • sůl
  • 3 kuličky černého pepře
  • 3 lžíce najemno nasekané petrželové natě
  • 1 kostka zeleninového bujónu
  • 1 vejce,10-15 dkg hrubé mouky

Postup receptu

  1. Kosti se stehnem vložíme do 2 1/2 l stsudené vody,osolíme a přivedeme k varu
  2. Přidáme cibuli a koření,vaříme 1 1/2 hodiny,zeleninu nakrájíme na kostky ,přidáme do polévky a vaříme dašlích 30 minut
  3. Mezitím si připravíme drobení do polévky
  4. Do misky rozklepneme celé vejce,osolíme a přisypeme hrubou mouku
  5. Uhněteme tuhé těsto a nastrouháme ho na struhadle ( strana s většími kapičkami )
  6. Hotovou zeleninu vyndáme a vývar přecedíme
  7. Přivedeme opět k varu,zeleninu vložíme zpět a nasypeme nastrouhané těsto
  8. Za občasného míchání vaříme na mírném ohni 5 minut
Komentáře
  1. Začla jsem dávat do vývaru sterilovanou kukuřici a ještě k masoxu vegetu klasik od Vitany. A hodně petrželky sekané.

  2. Vždycky v létě dělám pečené papriky – je to rychlé, levné, ale hlavně výborné. Stačí dát papriky do pekáčku, do každé vložit dva až tři plátky česneku, bohatě pokrájet cibulí, dát pár kapek octa a na každou kousek másla. Pak se to nechá péct, až jsou papriky měkké. Hotové papriky namáčíme v jogurtu se lžičkou majolky (můžete dát i Hellmanns Yofresh – jogurtová majolka) rozmixované s česnekem. Příloha je ideální chléb nebo čerstvá bagetka.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X