Květák zapečený

Květák zapečený
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1-2 růžice květáku
  • 3 vejce
  • 40 g mouky
  • 50 g tuku
  • 1 0,5 dl mléka
  • 20 g sýra
  • tuk a strouhanka na vymazání formy
  • sůl.

Postup receptu

  1. Uvařený květák scedíme a rozebereme na růžičky
  2. Z tuku a mouky připravím světlou jišku, do které přiléváme zvolna za stálého míchánímléko, až se vytvoří hustá, hladká kaše
  3. Do prochladlé přidáme žloutky, strouhaný sýr a z bílků ušlehaný pevný sníh
  4. Nakonec přidáme květák
  5. Nákypovou formu dobře promastíme, vysypeme, naplníme těstem a zvolna asi 0,5 hodiny pečeme
  6. Chuť tohoto nákypu můžeme změnit, přidáme-li na cibulce dušený mozeček nebo zelný hrášek, dušené telecí maso nebo dušené houby
Komentáře
  1. Moje maminka tam ještě dává šmytlík, hezky to provoní to jídlo a i na oko je to zajímavé.

  2. Zapečený květáček to je má parketa, mám hrozně ráda zeleninu na jakýkoliv způsob. Až bude květák levnější hned recept udělám.

  3. Co to obohatit sýrem a bazalkou?Já si to vyzkoušela a jsme z toho uplně paf:)Dobrota nad dobroty.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X