Tisk

Lasagne

Lasagne jsou typické italské těstoviny využívané k zapékání. Na rozdíl od známých širokých nudlí jsou ještě širší, tvarově představují spíše malé obdélníčky nejčastěji o rozměrech cca 5x7 cm, přičemž mohou být i větší nebo menší. Lasagne je možné připravit i doma podle některého z receptů na domácí těstoviny. Uvařené lasagne se před zapečením vrství do zapékací misky a prolévají bešamelovou nebo rajčatovou omáčkou, prokládají masem nebo zeleninou a sypou sýrem. Zapékají se zhruba 20-30 minut. Omáčky a náplně se pro zpestření mohou libovolně obměňovat. 


Další pojmy slovníku:

  • Hamburger

    Hamburger (nebo pouze burger) je původně americký sendvič, který je vyrobený z opečené masové placky, (může být také uzená, pařená nebo grilovaná)...

  • Barbecue

    Jedná se o způsob přípravy masa pomocí kouře a tepla pocházejícího z otevřeného ohně. Název barbecue pochází z oblasti Karibiku, kde v překladu...

  • Mořský jazyk

    Mořský jazyk je jedna z nejchutnějších mořských ryb. Patří mezi platýsovité a proto má její tělo zploštělý tvar. Nejlepší maso má kus vážící cca 50...

  • Šlehačka

    Šlehačka je velmi tučná smetana. Obsah tuku by měl činit alespoň 33%. Tato smetana svůj název odvozuje od toho, že je možné ji vychlazenou vyšlehat...

  • Bobkový list

    Jsou to kožovité listy vavřínu, teplomilného stálezeleného stromku, který roste po celé středozemní oblasti, i když původně pochází z Asie. Používá...

Recepty s "Lasagne":

  • Lasagne nasladko s ovocem

    .Lasagne předvaříme podle návodu v osolené vodě. Žloutky utřeme s cukrem a vmícháme tvaroh, přimícháme tuhý sníh z bílků. Meruňky banány nakrájíme...

  • Lasagne s mletým masem

    Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli s posekaným česnekem, přidáme maso, zprudka opečeme, promícháme a přidáme všechno koření a rajčata....

  • Lasagne s brokolicí

    Lasagne předvaříme v osolené vodě.Brokolici uvaříme ve slané vodě do poloměkka a rozdělíme ji na růžičky nebo nahrubo posekáme. Na vymazaný pekáček...

  • Lasagne se žampiony a brokolicí

    Lasagne uvaříme v osolené vodě podle návodu, vyjmeme je a necháme okapat. Očištěné žampiony nakrájíme nadrobno a podusíme je na lžíci másla....

  • Zeleninové lasagne

    V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme jíšku. Za stálého míchání přilijeme studené mléko, promícháme, přidáme sůl, pepř a směs vaříme...



Nové příspěvky