Lasagne s masem a lilkem

Lasagne s masem a lilkem
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 lasagne
  • 50 dkg vepřové kýty
  • 1 lilek
  • cibule
  • 20 dkg strouhaného tvrdého sýra
  • 6 stroužků česneku ( i více)
  • pepř
  • sůl
  • olej. Bešamel: 3 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1/2 l mléka
  • sůl
  • muškátový květ.

Postup receptu

  1. Lasagne předvaříme v osolené vodě
  2. Vepřové maso nakrájíme na kousky, promícháme je s olejem, solí, pepřem a prolisovaným česnekem a necháme několik hodin proležet
  3. Po proležení rozehřejeme olej, orestujeme na něm jemně nakrájenou cibuli a proleželé maso
  4. Po opečení maso podusíme téměř doměkka
  5. Během dušení k němu přidáme očištěný a na kousky nakrájený lilek
  6. Než se maso s lilkem podusí, připravíme bešamel z rozehřátého másla a zlehka opražené mouky
  7. Vše zalijeme mlékem a povaříme nejméně 20 minut do hladké omáčky, kterou osolíme a dochutíme muškátovým květem
  8. Pekáček vytřeme máslem nebo olejem, vlijeme trochu bešamelu, rozetřeme a postupně skládáme lasagne, masovou směs s lilkem, bešamel, strouhaný sýr a vrstvy opakujeme
  9. Poslední vrstva tvoří bešamel zakrývající lasagne posypaný zbytkem strouhaného sýra
  10. Pečeme nejdříve zakryté, zhruba po 20 minutách odkryjeme a dalších 20 minut dopékáme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X