Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 50 dkg lasagne
- 40 dkg vinné klobásy
- 1 dl mléka
- 15 dkg nivy
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř.
Postup receptu
- Lasagne předvaříme a necháme okapat
- Mléko uvedeme do varu, vsypeme do něj hrubě nastrouhanou nivu a necháme za stálého míchání rozpustit
- Do směsi pak vytlačíme obsah vinné klobásy a vše dobře promícháme
- Přidáme prolisovaný česnek a dosolíme podle chuti
- Do vymazaného pekáčku složíme vrstvu předvařených lasagní, potřeme směsí a vrstvy opakujeme
- Poslední vrstvou jsou lasagne
- Pokapeme máslem, můžeme i zakysanou smetanou a pečeme v troubě při 220°C asi 20-30 minut, dokud není povrch dozlatova zapečený
- Podáváme se zeleninovým salátem